10 ideeën voor je boekenblog!

photo_2020-02-10 20.42.44

Het overkomt de beste bloggers wel eens; geen idee hebben waar je volgende post over moet gaan. Ik heb er zelf ook geregeld last van. Meestal ga ik dan het internet op om te zoeken naar inspiratie en leuke ideeën. Helaas vind ik dan enkel posts voor andere soort blogs, dan specifiek over boeken. Dus, hierbij een post met 10 ideeën voor je boekenblog!


1. Maandelijkse of wekelijkse TBR

De maandelijkse TBR is misschien wel één van de populairste blogposts voor boekenbloggers. Voor degenen die er nog niet bekend mee zijn: een TBR is een lijstje waarin je de lezers van je blog laat weten welke boeken je de komende maand wil gaan lezen. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wanneer je deze wil posten op je blog; je kunt er zelfs een wekelijkse TBR van maken en deze elke week terug laten komen op je blog!

Hier vind je mijn TBR van februari 2020!

2. Maandelijkse wrap up

Aan het einde van de maand is het tijd om terug te blikken op de maand en te zien hoeveel boeken je hebt gelezen. Een leuke manier om dit met je volgers te delen, is door middel van een maandelijkse (of wekelijkse) wrap up. Hierin maak je een lijstje met de boeken die je de afgelopen maand hebt gelezen en, mocht je dat doen, de ratings die je aan de boeken hebt gegeven. Net als de Tbr is het een leuke manier om jezelf uit te dagen meer te lezen. Het is heerlijk om de maand af te kunnen sluiten met lekker veel boeken op je wrap up!

Lees hier mijn wrap up van januari 2020!

3. Recensies

Een andere populaire post onder boekenbloggers is natuurlijk de recensie. Of je nou lange of korte recensies schrijft, laat je volgers weten hoe je je laatst gelezen boek ervaren hebt! Je hoeft hier echt geen literatuurwetenschap voor te hebben gestudeerd; iedereen heeft namelijk recht op een eigen mening over een boek. Je kunt het zo serieus aanpakken als je wil, of je totaal laten gaan in een fangirlpreek waarom anderen ‘dit boek’ echt moeten gaan lezen.

Hier vind je mijn recensies!

4. Bookhauls

Ben je gezwicht voor die ene fijne sale in de (online) boekenwinkel? Deel je nieuwste aanwinsten met de lezers van je blog! Laat ze weten waar je je laatste boeken hebt gekocht of wanneer je ze hebt gekregen en wat je ervan verwacht. Sommige mensen vinden het fijn om aan het einde van de maand één grote bookhaul te posten, maar je kunt ook elke keer als je nieuwe boeken hebt gekocht een bookhaul online zetten.

Klik hier om mijn laatste bookhaul te lezen!

5. Top 5 lijstjes

Met dit blogconcept kun je oneindig variëren; van top 5 genres tot top 5 leesplekken. Het is eveneens een fijne om te gebruiken wanneer je je compleet inspiratieloos voelt en geen idee hebt wat je moet gaan schrijven. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaalde dag van de week te wijden aan ‘Top 5’s en elke week een nieuwe online zetten!

Hier vind je mijn top 5 horror settings!

6. This or that?

Naast de top 5 is dit nog een andere post waarmee je naar hartelust kunt variëren. Neem enkele dilemma’s en werk die uit tot een post, waarin je uitgebreid vertelt waarom je voor het één of het ander kiest. Probeer hierbij echt een keuze te maken, want anders kan het een nogal eentonige post worden.

Lees hier één van mijn ‘this or that?’s!

7. Hoe staan je leesdoelen ervoor?

Dit is een post die je enkele keren per jaar terug kan laten komen. Breng de lezers van je blog op de hoogte van hoe je leesdoelen ervoor staan. Dit kunnen reading challenges zijn, zoals de Rory Gilmore Reading Challenge, of je Goodreads Reading Challenge. Laat weten wat je van plan bent om je doel uiteindelijk te halen, of misschien beslis je wel om je doelen ietsje aan te passen. Misschien heb je aan het begin van het jaar wel enkele leesvoornemens voor het nieuwe jaar opgesteld. Hoe gaat het daarmee? Heb je al een doel behaald?

Mijn leesvoornemens voor 2020 vind je hier!

8. Top 5 boeken van het afgelopen jaar

Meestal post ikzelf zo’n twee keer per jaar een post met de top 5 boeken die ik dat jaar (tot dan toe) heb gelezen. Dit doe ik doorgaans halverwege het jaar en sowieso aan het einde van het jaar. Wat waren je favoriete boeken en waarom?

Hier vind je mijn top 5 boeken die ik in 2019 las!

9. Bookish unboxings

Ben je geabonneerd op een maandelijkse boekenbox? Laat de lezers van je blog weten wat er deze maand in zat. Probeer dit wel te doen nadat het vrijwel zeker is dat iedereen zijn of haar boekenbox heeft gekregen. Dit om spoilers te vermijden, wel zo fijn!

Mijn unboxing van de Abominable Book Club box van januari vind je hier!

10. Een bookish DIY

Heb je onlangs iets ontzettends leuks gemaakt, waar de boekenwurm in je van op hol sloeg? Deel met de lezers van je blog hoe je dit hebt gemaakt. Leg stap voor stap uit hoe jouw volgers dit zelf kunnen maken en wat ze hier voor nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een TBR jar, of misschien wel een boekenlegger die je zelf gemaakt hebt.

Lees hier mijn DIY voor je eigen reading tracker!

7 thoughts on “10 ideeën voor je boekenblog!

  1. These are all great ideas – lots of classic ones here, and I like the idea of doing something DIY and then talking about it in a blog post! Like ideas for designs for cross-stitch bookmarks or something. 😀

Leave a Reply