Top 5 boeken die ik in 2019 las

photo_2019-12-08 16.27.31

De eerste acht dagen van December zijn alweer voorbij en het einde van het jaar nadert in razend tempo. Deze dagen zijn dan ook de perfecte tijd om terug te blikken op hoe mijn 2019 was. Afgelopen jaar heb ik ontzettend veel mooie boeken gelezen. Boeken die de rillingen over mijn rug lieten lopen, maar ook boeken die mij met een brok in mijn keel achter lieten. Lees gauw verder om te zien welke van deze boeken deel uitmaken van mijn top 5 van 2019 👉🏼


5. Het smelt van Lize Spit

Ik had dit boek voor mijn verjaardag van mijn vader gekregen en het duurde een tijdje voordat ik het eindelijk oppakte. Aan het begin van het verhaal zat ik er nog niet meteen in en het kostte een aantal tientallen bladzijdes voor het voor mij interessant werd. Maar zie hier, het heeft mijn top 5 van 2019 gehaald! Lees hier mijn volledige recensie van Het smelt. 

4. Sal van Mick Kitson

Het verhaal over Sal en haar zusje Peppa heeft mij in mijn hart geraakt. Het boek telde slechts 272 pagina’s, maar toch voelde het voor mij alsof ik een boek las van minstens 1.000 pagina’s dik. Het was zo’n verhaal waarvan je nooit wil dat het eindigt. Mijn recensie komt binnenkort online op mijn blog!

3. Smashed van Junji Ito

Dit was de allereerste manga die ik ooit las. Smashed is een collectie horror verhalen van de Japanse Junji Ito en ik was op slag verliefd. De tekeningen vond ik geweldig en de verhalen die daarmee verteld werden ontzettend origineel. Ik had nog nooit zo iets gelezen en onlangs heb ik dan ook twee andere horror manga’s van Junji Ito besteld. Klik hier om mijn recensie van Smashed te lezen!

2. Waterschapsheuvel van Richard Adams

Ondanks dat ik tijdens het lezen vaak wat moeite had met het verhaal en de schrijfstijl, is Waterschapsheuvel toch echt een van mijn favoriete boeken. Het is een fantastisch verhaal over een groep konijnen die een avontuurlijke tocht maakt, op zoek naar een nieuwe woonplek. Het heeft me nog lang na het lezen bezig gehouden. Lees hier mijn (Engelse) recensie van Waterschapsheuvel.

1. Foe van Iain Reid

Dit verhaal deed me ontzettend denken aan een van mijn favoriete series: Black Mirror. Science-fiction meets total confusion. Het had precies dezelfde sfeer en zou zo verwerkt kunnen worden tot een aflevering van BM. Hier kun je mijn volledige recensie van Foe lezen.


photo_2019-12-08 16.27.29

Boeken die ik in 2019 las, maar die nét niet mijn top 5 haalden:


Wat was jouw favoriete boek van 2019?

3 thoughts on “Top 5 boeken die ik in 2019 las

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s