Top 5 horror settings

photo_2019-10-19 11.55.28

Met het horror genre kun je alle kanten op. Zolang de setting eng is, is het verhaal zelf ook al gauw huiveringwekkend. Hier is mijn top 5 settings in het horror genre!


5. Een dorp/stad

Ik heb een aantal horror verhalen gelezen die plaatsvonden in een dorp of stad. Het hele dorp is in de ban van iets of er staat een geheimzinnig gebouw wat de bewoners liever mijden. Het leuke aan een dorp als setting is dat iedereen elkaar kent en je zo een intiemer gevoel kan creëren, waardoor je als lezer dichter bij het verhaal komt te staan. Enkele voorbeelden van horrors die zich afspelen in een dorp zijn ITThe Everett Exorcism en Sleep, Savannah, Sleep.

4. (Verlaten) pretparken

Pretparken in horror verhalen geven een griezelige tegenstelling: deze plekken zijn normaal gevuld met vreugde en plezier. In horror verhalen is dit natuurlijk niet het geval. Vooral verlaten pretparken, maar dat geld voor de meeste verlaten gebouwen of plekken. Als jonge tiener heb ik een griezelverhaal gelezen dat zich afspeelde in een verlaten pretpark. Ik weet alleen niet meer hoe die heette 🙈

3. Oude leegstaande huizen

Dit is een klassieker. Neem een oud verlaten huis en het verhaal krijgt meteen een enge wending. Huizen hebben vaak verhalen die ze vertellen door middel van de inrichting of de staat van vervalling. Hierdoor komt het voor iedereen die het kijkt of leest dichterbij dan wanneer het zich af zou spelen in de oceaan (ook heel eng).

2. Verlaten ziekenhuis of psychiatrische inrichting

Ik denk dat iedereen het wel met me eens is als ik zeg dat ziekenhuizen en psychiatrische inrichtingen nooit fijn zijn. Ze zijn vaak gevuld met de herinneringen aan ziekten, dood en de gekke kronkels in de hersenen van de mens. En vroeger werden er nog wel eens experimenten op mensen uitgevoerd die het daglicht niet konden verdragen. Het tweede seizoen van American Horror Story: Asylum is dan ook mijn favoriet.

1. In het bos

Aan de ene kant lijkt het me een ontzettend fijn idee om ’s nachts in het bos rond te lopen. Vooral om de stilte en de natuur. Ik heb het een keer gedaan met een groep tijdens een feestje en ik kan je zeggen: ik wilde er zo snel mogelijk weer weg. In het bos is het veel donkerder dan het in de ‘bewoonde wereld’ is en daarbij liggen ze vaak ontzettend afgelegen. Wanneer je door een groep kannibalen zou worden aangevallen in het bos, heb je veel minder kans om te overleven dan wanneer het zou gebeuren in een stad 👍🏼 (Eén van de Wrong Turn films was de eerste horror die ik ooit keek en heeft me nog lang achtervolgd, vooral op momenten dat ik door een bos moest 😂)


Welke horror settings geven jou kippenvel?

4 gedachten over “Top 5 horror settings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s