Leesvoornemens voor 2020

photo_2020-01-01 13.50.50.jpeg

Net als ieder jaar heb ik ook voor 2020 goede voornemens, wat boeken en lezen betreft, opgesteld. Het zijn er niet zo heel veel, want over het algemeen ben ik al best tevreden met mijn leesgewoontes. Alleen die TBR … Het wil nog niet echt lukken om die eindelijk wat kleiner te krijgen en dat ook zo te houden. Op een of andere manier koop ik steeds nieuwe boeken, wanneer mijn TBR ietsje geslonken is. Dit jaar zal het anders zijn! 🤡


1. Beginnen aan het begin van mijn TBR

Dit is een voornemen die ik niet per se het leukste vind, maar me waarschijnlijk wel gaat helpen om door mijn TBR heen te komen. Vooral de boeken die er al zo’n drie jaar op staan. Elke keer neem ik me weer voor om ze te gaan lezen, en elke keer ‘vergeet’ ik het weer of kom ik er niet aan toe. Twee van de boeken op mijn januari TBR, De vallei van de paarden en Koning van Katoren zijn dan ook boeken die bovenaan mijn TBR-plank op Goodreads staan. Oftewel, boeken die er al het langste op staan.

2. Elke maand een King boek lezen

Altijd als ik een King boek begin te lezen, voelt het voor mij als thuiskomen. King heeft een bepaalde schrijfstijl die onderhand vertrouwd voelt. Ik wil in 2020 dan ook elke maand een boek lezen, geschreven door Stephen King. Op mijn planken staan nu nog zeven ongelezen King boeken, wat betekent dat ik er wel nog vijf bij móet kopen 😬

3. In totaal 75 boeken lezen

Vorig jaar had ik mijn Goodreads doel op 50 boeken gezet. Met behulp van luisterboeken, denk ik dat ik gemakkelijk meer boeken zal kunnen lezen. En dus heb ik mijn doel van 2020 ietsje hoger gelegd, namelijk op 75 boeken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat wel gaat lukken!

4. Luisterboeken blijven luisteren

In December 2019 vond ik mijn liefde voor luisterboeken. Dankzij mijn abonnement op de bibliotheek kan ik gratis luisterboeken lenen, via de app LuisterBieb. Geweldig! Op het ‘lezen’ van luisterboeken ligt nog altijd een taboe. Sommigen vinden dat ze niet echt meetellen, en lezen enkel ‘echte’ boeken. Ik ben het daar zeer mee oneens. Voor mij gaat lezen vooral om het verhaal, de ervaring en fantasie. Dit kan voor mij zowel met fysieke boeken, e-boeken en luisterboeken! Sidenote: als jij alleen maar ‘echte’ boeken wil lezen, is dat natuurlijk ook prima, dit is enkel mijn bescheiden mening 🤓


Heb jij goede (lees)voornemens voor het nieuwe jaar?

12 thoughts on “Leesvoornemens voor 2020

  1. Koning van Katoren is beschikbaar als luisterboek! Win-win! 😉

    Uit wetenschappelijk onderzoek is trouwens gebleken dat het luisteren van boeken net zo goed is voor je hersenen als het lezen van papier. Het lezen van ebooks is juist minder goed, omdat je dan minder goed onthoudt wat je leest.

    Liked by 1 person

  2. Leuke post, Romi! Wat een onzin eigenlijk dat mensen vinden dan luisterboeken niet meetellen. Dat zijn toch ook boeken…
    Ik wil dit jaar weer wat meer gaan lezen. Afgelopen jaar heb ik veel minder gelezen dan ik meestal doe en ik wil het dit jaar weer gaan oppakken door mijn Goodreads Challenge op 50 boeken te zetten 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s