5 cadeaus voor boekenliefhebbers

Voor sommige mensen kan het lastig zijn om een geschikt cadeautje te vinden. Misschien hebben ze alles al, of weet je gewoon echt niet wat ze leuk vinden. Op een gegeven moment sta je voor het chocoladeschap en koop je maar weer een paar chocoladerepen (ja, ik spreek uit ervaring). Gelukkig is het bij mensen die graag lezen makkelijk om een cadeau te verzinnen en is er genoeg keuze om jouw boekenwurm blij te maken! In deze post geef ik vijf tips voor cadeaus voor de boekenliefhebber, die vooral bestaan uit gadgets die ik zelf ook heb en waar ik errug blij mee ben.


Fidget cube

Als ik me moet concentreren op iets, waarbij ik mijn handen niet kan gebruiken, heb ik de gewoonte om met mijn vingers aan dingen te pulken. Mijn huid, mijn nagels of mijn vriend Pieter. Voor mijn huid en nagels is dat niet leuk, maar Pieter vindt het ook niet altijd leuk als ik aan hem zit te plukken. Gelukkig zag ik op Instagram dé oplossing voorbij komen in de vorm van een Fidget Cube. Dit is een kubus met op elk vlak een ander knopje waarmee je je handen tijdens het lezen bezig kunt houden. Je hebt ze in allerlei vormen en kleuren; er zit er dus altijd wel eentje voor jouw boekenwurm tussen!


Boekpaginahouder

Met een boekpaginahouder bedoel ik een ruitvormige boekenlegger die je tijdens het lezen om je duim kunt schuiven om zo het boek op de juiste pagina open te houden. Volgens mij heeft het niet echt een bepaalde naam, maar als je op Google zoekt naar “boekpaginahouder” dan verschijnen ze binnen enkele seconden op je scherm! Met deze gadget heb je voortaan dus maar één hand nodig om het boek vast te houden, zonder dat deze de hele tijd weer dicht wil klappen. Nu kun je dus lezen en lopen/roeren in je pasta/katjes aaien/frummelen aan je fidget cube tegelijk!


Leeskussen

Voor mij is ieder kussen een leeskussen: je moet het graag genoeg willen en je boek blijft open op je kussen liggen. Ik vind het vooral tijdens het lezen in bed fijn als ik niet te veel moeite hoef te doen om mijn boek vast te houden. Vandaar dat ik altijd een kussentje kneed tot een driehoekig geval waarop mijn boek kan rusten. Tot deze zomer had ik geen idee dat je een kant-en-klaar leeskussen kunt kopen! Ik kwam hem tegen in een boekenwinkel in Oisterwijk en was meteen verkocht. Helaas heb ik hem toen niet gekocht, maar het idee is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen. Een ideaal cadeau voor boekenliefhebbers!Leeslampje met klem

In de afgelopen jaren heb ik een aantal leeslampjes geprobeerd, maar ze vielen elke keer toch weer tegen. Ze waren niet fel genoeg, belichtten niet de hele pagina en de klemmetjes waren vaak net iets te smal en te stroef. Dit jaar vond ik dan eindelijk het leeslampje van mijn dromen. Hij is makkelijk in gebruik, is naar wens buigbaar en heeft een fel led lichtje. Je schuift hem makkelijk op de pagina’s zonder dat je bang hoeft te zijn dat de pagina scheurt. De boekenwurm blij en de partner ook blij. Wat wil je nog meer?


Boekenlegger

Ik ben een fan van boekenleggers en vind het dan ook jammer dat je er vaak maar één tegelijk kunt gebruiken. Als jouw boekenwurm ook van fijne boekenleggers houdt, dan is Etsy the place to be. Hier vind je boekenleggers van mensen die deze zelf designen en/of maken. Mijn favoriete plek om boekenleggers te kopen is toch wel in de Etsy shop van White Saturday Co. Stefie heeft echt de mooiste designs en ik zou ze het liefst allemaal kopen! 😍


Deze post bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij het product via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra’s, maar je maakt er wel een fellow bookworm heel blij mee!

2 gedachten over “5 cadeaus voor boekenliefhebbers

  1. Leuke ideetjes! Toch zou ik er zelf niet zo veel mee hebben. Ik heb eens goed nagedacht over waar ik zelf als lezer heel blij mee zijn – en ik ben gek op abonnementsformules. Ik heb er nu eentje op Kube, dat erg bevalt, en die doen aan giftcards. Ik zou het heerlijk vinden als ik met zo’n card, wat extra maanden ‘gratis’ aan mijn abonnement kan breien!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s