Oisterwijk, Noord-Brabant || Augustus 2020

Vorige week had ik een weekje vrij van werk. Ondanks dat het op mijn werk elke dag weer gezellig is, was ik er wel aan toe. Ik heb heerlijk genoten van mijn boeken, uitslapen en de dagen die Pieter en ik in Oisterwijk, Noord-Brabant, doorbrachten. We waren er drie daagjes en hebben volop genoten van lange wandelingen, lekker eten en het hete weer (lees: koude douches zodra we terug in hotel de Leijhof waren). Hierbij werd er uiteraard rekening gehouden met de maatregelen omtrent Covid-19.

Lees snel verder en geniet zelf van een beetje Oisterwijk! 👉🏼


De Oisterwijkse bossen en vennen

De eerste dag brachten we door in de koelte van de Oisterwijkse bossen en vennen dichtbij ons hotel. Af en toe hadden de vennen wel iets weg van moerassen en we konden haast de verleiding niet weerstaan om het water in te duiken. Gelukkig was het onder de bomen heerlijk koel en merkten we haast niks van de 30+ graden Celsius die de Nederlanders teisterde. De dag sloten we af met een drankje en avondeten in Vuur & Vlam in Oisterwijk. Heerlijk gegeten!


De Loonse en Drunense Duinen

De tweede dag kozen we er opnieuw voor om een wandeling te maken door de bossen. Deze keer waren de Loonse en Drunense Duinen aan de beurt. De route leidde ons, naast beboste gebieden, af en toe ook door stukken duin, wat ons terug deed denken aan de dag en nacht die we zeven jaar geleden in de Sahara woestijn hebben doorgebracht. Oftewel: er was nul schaduw en heel wat zon. Toch hebben we er enorm van genoten! Onze tweede avondmaal hadden we bij het hotel en we kozen voor heerlijke frietjes met truffelmayonaise, parmezaanse kaas en bieslook. Opnieuw heerlijk!


Safaripark de Beekse Bergen

Nadat we ons op de derde dag bij het hotel hadden uitgecheckt, vertrokken we naar Safaripark de Beekse Bergen. Het was geweldig om de dieren over de weg te zien lopen en lekker te zien doen waar ze zin in hadden. Zo zagen we giraffen die de daken van auto’s voor ons aan het aflikken waren en een struisvogel die even lekker midden op de weg ging staan en zo een file veroorzaakte. Enkele dieren die ik graag van dichtbij had willen meemaken, zoals leeuwen en jachtluipaarden, bleven lekker in de schaduw liggen. Ik geef ze groot gelijk!


Oisterwijk, ultiem genieten!

Zoals je kunt zien hebben we genoten van onze dagen in Oisterwijk. We waren er echt even tussenuit en het was dus ook echt even weer omschakelen toen we weer thuis waren. Gelukkig was Flóki daar om ons op te vangen; wat hadden we hem gemist! Ik had nog niet echt een goed beeld van wat er in Brabant te beleven viel, naast het vieren van carnaval (wat niet echt ons ding is, om me zacht uit te drukken). Tijdens onze dagen in Brabant ben ik er achter gekomen dat deze provincie zoveel moois te bieden heeft en dat we in de toekomst vast nog wel eens terug zullen gaan!


Lees hier meer over mijn Nederlandse reizen!

7 gedachten over “Oisterwijk, Noord-Brabant || Augustus 2020

  1. It was very nice to ‘follow along’ your holiday through this post! I don’t have any holiday plans this year anymore, so it’s nice to live through someone else’s experience. 😂

    Oisterwijk looks like a lovely place and I’m glad you had a nice time! (Right now I’m particularly like 😍 over the food pic because I’m hungry and haven’t made dinner yet 😂)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s