Opgeruimd staat netjes, Vera Kurian

Titel: Opgeruimd staat netjes
Auteur(s): Vera Kurian
Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 416
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller

Waardering: 3.5 uit 5.

Opgeruimd staat netjes van Vera Kurian, samenvatting

Op het eerste oog lijkt Chloe een normale student: ze gaat naar feestjes, sport in haar vrije uurtjes en studeert voor haar vakken. Oh, ze is ook een gediagnosticeerd psychopaat en doet mee aan een klinisch onderzoek aan de universiteit. Daarnaast is de uit op wraak. Enkele jaren geleden is er iets voorgevallen tussen haar en iemand uit haar verleden en ze kan niet rusten voor ze wraak heeft genomen. Haar plannen worden echter gedwarsboomd wanneer andere deelnemers aan het onderzoek één voor één uitgeschakeld lijken te worden. Hierdoor kan Chloe niet anders dan samenwerken met de andere deelnemers aan het onderzoek; de andere psychopaten. Wie is te vertrouwen?


Boek opgeruimd staat netjes Vera Kurian

Opgeruimd staat netjes van Vera Kurian, recensie

Dit boek was een thriller waarbij het verhaal alle kanten op leek te schieten, net zoals mijn gedachten. Aan de ene kant betreft dit de personages die ik verdacht van het plegen van de moorden. Aan de andere kant voelde deze thriller af en toe ietwat chaotisch aan. Maar laten we wel wezen: Opgeruimd staat netjes gaat over een groep psychopaten die het gevaar lopen door een andere psychopaat om het leven te worden gebracht. Dat vraagt gewoon om een beetje chaos toch?

Vraagtekens

Bij sommige gebeurtenissen had ik zo mijn vraagtekens. Ook al gaat het om een groep psychopaten, het lijkt me niet meer dan logisch om iemand die een ander dood heeft zien bloeden iets in de vorm van slachtofferhulp te bieden, right? Dat gebeurde voor mijn gevoel echter niet en ze zaten er niet mee te zitten dat ze een behoorlijk traumatische gebeurtenis meegemaakt hebben. Nu zijn het psychopaten die emoties niet op dezelfde manier voelen als niet-psychopaten, maar in dit geval lag het iets … anders. Laat ik het daar maar op houden, voordat ik dingen ga spoilen.

Vertrouw niemand

Gedurende het lezen hopte mijn gedachten van de ene verdachte naar de andere. Als lezer kun je werkelijk niemand in dit verhaal vertrouwen, wat het een heel spannende twist geeft. Tot aan de allerlaatste momenten had ik nog mijn verdenkingen, maar deze kwamen niet allemaal uit. Helaas vond ik zelf het einde een beetje onbevredigend. Ik had het leuker gevonden als er een echte twist aan het einde zou zitten. Dit liet Vera Kurian naar mijn mening helaas een beetje liggen. Desalniettemin is Opgeruimd staat netjes een spannende thriller, met een origineel concept, die je tot op het allerlaatst aan het (ver)denken houdt!

Benieuwd geworden? Bestel Opgeruimd staat netjes van Vera Kurian bij de lokale boekhandel via Libris!

Bestellen


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s