Druivenbloed, Noortje Brink

Titel: Druivenbloed
Auteur(s): Noortje Brink
Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 115
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

Waardering: 4 uit 5.

Druivenbloed van Noortje Brink, samenvatting

Loes en haar vriend Nick zijn voor hun vakantie uitgenodigd op het landgoed van goede vrienden van Nick. Tijdens zijn jonge jaren heeft hij daar enkele zomers als werkkracht doorgebracht en hier goede herinneringen aan overgehouden. Wanneer ze aankomen lijkt het de hemel op aarde te zijn. De sfeer slaat al snel om wanneer Loes en Nick gewaarschuwd worden niet in de buurt van de barakken te komen waar Nick vroeger verbleef. Ook beginnen Tess en Carl, de eigenaars, zich steeds vreemder te gedragen. Tegelijkertijd begint Nick toch steeds meer hun kant op te trekken en laat Loes voornamelijk aan haar lot over. Wat is er aan de hand op de wijngaard? En wat verbergen de eigenaren?Druivenbloed van Noortje Brink, recensie

Opnieuw een sfeervolle thriller van Noortje Brink. Deze keer gaat de reis naar Zuid-Duitsland, waar ik zelf niet zo gauw aan zou denken bij een wijngaard. Toch klopte het plaatje helemaal. Brink weet altijd zo’n sfeer te creëren dat het aan de ene kant een heerlijk vakantiegevoel geeft, maar aan de andere kant onheilspellend aanvoelt. Het slot waar Tess en Carl wonen heeft betere jaren gekend, wat het meteen een mysterieus tintje geeft; de barakken waar ze met alle macht weggehouden worden en het wijnhuisje waar Loes en Nick verblijven. Ik kon een prima beeld maken van het gehele landgoed, waardoor het verhaal zich als voor mijn eigen ogen afspeelde.

Voorspelbaar, of toch niet?

Het begin van de thriller voelde bekend aan: ook in Noorderzon vertrekt er een stelletje op vakantie naar het buitenland en komt de ex op een gegeven moment in beeld. Ik was dus benieuwd of het eenzelfde wending zou nemen als de vorige thriller van Noortje Brink. Het ging echter, natuurlijk, een totaal andere kant op! Er zijn in Druivenbloed genoeg zijpersonages om je te laten twijfelen over wie er verantwoordelijk is voor wat er zich op het landgoed van Tess en Carl afspeelt. Iedereen gedraagt zich verdacht en niemand lijkt 100% betrouwbaar. Wat het boek natuurlijk uitermate interessant maakt om te lezen. Een aanrader voor als je nog op zoek bent naar een korte thriller die je van begin tot eind in zijn greep houdt! Heerlijk voor in de trein of op vakantie.

Benieuwd geworden? Bestel Druivenbloed van Noortje Brink bij de lokale boekhandel via Libris!

Bestellen


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s