De onuitstaanbare erfgenaam, Julia Quinn

Titel: De onuitstaanbare erfgenaam
Serie: De Rokesby’s #1
Auteur(s): Julia Quinn
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 349
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Romantiek, Historische fictie

Waardering: 4.5 uit 5.

De onuitstaanbare erfgenaam van Julia Quinn, samenvatting

In deze serie maken we kennis met de Rokesby’s, de buren van de familie uit de Bridgertonserie. Iedereen weet dat Billie Bridgerton uiteindelijk met één van de Rokesby’s jongens zal trouwen, maar met welke? Met de jongste Rokesby’s, Edward en Andrew, heeft Billie een goede band. Maar zij voelen meer als broertjes, dan als toekomstige echtgenoten. De oudste broer, George, kan ze als enige niet uitstaan. Toch vindt er een verandering plaats in de relatie tussen Billie en George. Een verandering die ze beiden niet zagen aankomen.


Boek De onuitstaanbare erfgenaam van Julia Quinn

De onuitstaanbare erfgenaam van Julia Quinn, recensie

Ik ben een sucker voor historische romance: bij deze verhalen gaat het allemaal net wat langzamer dan bij contemporary romance. Omdat er destijds, in het geval van De onuitstaanbare erfgenaam, andere regels golden voor de relaties tussen mannen en vrouwen, kunnen de twee personen in kwestie er niet zomaar voor kiezen om met jan en alleman het bed in te duiken voor een one-night-stand. Deze trage opbouw van een relatie werkt goed voor mij. Ik ben ook een romance lezer die van de friends-to-lovers trope houdt. De relatie voelt voor mij dan herkenbaarder en duurzamer dan het love-at-first-sight trope. In De onuitstaanbare erfgenaam gaat het echter om de enemies-to-lovers trope: eentje die ik ook wel kan waarderen.

Enemies to lovers

Billie en George kennen elkaar al van jongs af aan, maar de twee hebben eigenlijk nooit echt oog voor elkaar gehad. Ze irriteerden elkaar eerder met elkaars aanwezigheid, dan dat ze bewust elkaars gezelschap opzochten. Alles verandert wanneer ze samen vast komen te zitten op een dak, nadat Billie een kat probeerde te redden. Op deze manier worden ze geforceerd om tijd met elkaar door te brengen en elkaar te helpen om weer van het dak af te komen. Dit is het begin van een voorzichtige vriendschap, welke beiden voor lange tijd nog proberen te ontkennen. Net als bij de friends-to-lovers trope kennen Billie en George elkaar goed, maar dan als zogenaamde enemies. Als lezer weet je dat ze uiteindelijk bij elkaar eindigen, maar er zit nog net wat meer uitdaging aan dan wanneer ze vrienden zouden zijn. Ze kunnen elkaar immers niet uitstaan. Dit zorgt voor een romantische spanning die zowat van de bladzijdes af lijkt te spatten!

Begin van een serie

De onuitstaanbare erfgenaam is het eerste deel in de Rokesby’s-serie, van de auteur van de Bridgerton-serie. Ik kan je na het lezen van dit boek wel vertellen dat ik hooked ben en ik meer wil. In dit eerste boek krijg je net genoeg over andere zijpersonages te weten, dat je nieuwsgierig wordt naar meer. Het tweede deel zal gaan over een broer van George, Edward, en het derde deel over broer Andrew. Ik kijk er nu al naar uit om deze ook te gaan lezen!

Benieuwd geworden? Bestel De onuitstaanbare erfgenaam van Julia Quinn bij de lokale boekhandel via Libris!

Bestellen


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Een gedachte over “De onuitstaanbare erfgenaam, Julia Quinn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s