Naamloos, Alice Turner

Titel: Naamloos
Serie: Motief #1
Auteur(s): Alice Turner (pseudoniem)
Uitgeverij: VBK Lab
Aantal pagina’s: 171
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

Waardering: 3 uit 5.

Naamloos van Alice Turner, samenvatting

Het eerste deel in de Motief-serie verhaalt over Reynou, een politiefotograaf bij de London Metropolitan Police. Hij stuit op een hoofd en lichaam, omringd door rozenblaadjes. De zaak neemt een duistere wending als duidelijk wordt dat het hoofd en lichaam niet van dezelfde persoon zijn. Het lichaam is van Maggie, een jonge vrouw die onlangs verdwenen is. Het hoofd is van een onbekend slachtoffer dat ruim 20 jaar geleden vermoord werd. Het lichaam en het hoofd is door de moordenaar geplaatst op het graf van een man wiens identiteit onbekend is. Uiteindelijk ontstaat er een race tegen de klok als ook de beste vriendin van Maggie verdwijnt. Naamloos van Alice Turner, recensie

Toen ik zag dat het derde deel van de Motief-serie onderdeel was van de maandelijkse boeken van Bookchoice, kocht ik meteen de eerste twee delen met korting. De samenvatting sprak me aan en de boeken leken me lekker korte thrillers om onderweg naar mijn werk te lezen. Ik was wel weer toe aan een lekkere snelle thriller en hoopte dat Naamloos van Alice Turner mijn honger zou stillen.

Veel zijpersonages en verhaallijnen

Omdat het eerste lijk uit twee lichamen bestaat, zijn er al direct twee verschillende levens betrokken. Twee verschillende levens, met twee verschillende familie- en vriendengroepen. Je maakt als lezer kennis met beide slachtoffers en hun achterban. Het verhaal vloog naar mijn idee nogal van hot naar her. Zo werden er namen genoemd die eerder kort geïntroduceerd waren, maar van wie ik niet meer wist van welk slachtoffer ze ook alweer familie of vrienden waren. Het hierover nadenken haalde voor mij de snelheid uit de thriller, waardoor ik er niet zo van kon genieten als ik gehoopt had.

Fijne thriller voor tussendoor

Door de omvang van de thriller en de acties die elkaar snel opvolgden bleef ik toch geïnteresseerd doorlezen. Je hebt dit spannende boek in een mum van tijd uit waarna je snakt naar meer. Gelukkig zijn er in ieder geval nog twee delen van de serie die ik hierna kan lezen: Grenzeloos en Harteloos. Ondanks dat ik de hoofdpersonages niet per se sympathiek vond (Reynou maakte zich bijvoorbeeld meer zorgen om haar ongeschoren benen dan om haar leven) ben ik toch nieuwsgierig naar hoe het hun verder zal vergaan. Naamloos is dan ook een fijne thriller voor tussendoor!

Benieuwd geworden? Bestel Naamloos van Alice Turner bij de lokale boekhandel via Libris!

Bestellen


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s