Haar woorden, Louise Candlish

Titel: Haar woorden
Auteur(s): Louise Candlish
Uitgeverij: Volt
Aantal pagina’s: 381
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller

Waardering: 3.5 uit 5.

Haar woorden van Louise Candlish, samenvatting

Het dakterras van The Heights, een hoog en luxe appartementencomplex, zou je normaal nooit opgevallen zijn. Maar nu sta je voor het raam van de flat ertegenover en zie je de man die je uit duizenden zou herkennen. Hij is ouder geworden, maar zijn uiterlijk is slechts subtiel veranderd. Er is geen twijfel over mogelijk dat het hem is. Alleen is dat onmogelijk, omdat hij al twee jaar dood zou zijn. En jij kunt dat weten, want jij bent degene die hem vermoord hebt.


Boek Haar woorden Louise Candlish

Haar woorden van Louise Candlish, recensie

Toen ik de flaptekst van Haar woorden las, werd ik meteen enthousiast. De samenvatting lijkt te worden verteld tegen iemand die een ander vermoord zou hebben. Of dat dacht die iemand. Het slachtoffer blijkt namelijk nog te leven en een luxeleventje te leiden in één van de duurste appartementen van Londen. Alleen al de samenvatting laat je achter met vragen: waarom wilde ‘je’ diegene dood? En waarom is dat niet gelukt? Wat is hier gaande? Dat, en meer, krijg je te lezen in Haar woorden. Louise Candlish heeft hiermee een originele thriller neergezet die je interesse goed weet vast te houden.

Ietwat chaotisch

In Haar woorden lees je het verhaal van Ellen. Ze heeft een boek geschreven en uitgebracht, welke je te lezen krijgt. Tussen de hoofdstukken van dit boek lees je stukjes uit het Sunday Times Magazine over dit boek en Ellen zelf. Door deze stukjes en de achterflap weet je al snel wie wie wil gaan vermoorden. Wat je niet weet is hoe dit zal plaatsvinden en wanneer. Ik vond het een origineel en intrigerend concept, maar naar mijn mening was het ietwat chaotisch uitgewerkt. Ik wist niet goed wat de stukjes uit het Sunday Times Magazine nu precies waren: een interview? Een nieuwsstuk? En doordat het verhaal halverwege in een keer overspringt naar weer een ander personage, raakte ik op een gegeven moment een beetje de draad kwijt. Gelukkig kon ik het allemaal nog net genoeg volgen om wel van enkele grotere plottwists te kunnen genieten!

Angst voor hoogtes

Wat ik erg sterk vond overkomen was de angst voor hoogtes, of eigenlijk l’appel du vide: een aandrang om van hoogtes te springen. Ik heb zelf ook hoogtevrees en kreeg al kriebels bij het lezen over deze hoogtes. Deze angst van Ellen zit op een manier in het verhaal verweven dat het uiteindelijk echt onderdeel van het verhaal wordt. Het is dan ook niet zomaar een leuk weetje over een van de personages, maar echt een toevoeging aan het verhaal. Deze verwerking van l’appel du vide, samen met het concept maakt Haar woorden tot een originele thriller die je van begin tot eind vast weet te houden!

Benieuwd geworden? Bestel Haar woorden van Louise Candlish bij de lokale boekhandel via Libris!

Bestellen


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Een gedachte over “Haar woorden, Louise Candlish

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s