Catfish blues, Sara Lövestam

Titel: Catfish blues
Auteur(s): Sara Lövestam
Uitgeverij: Querido
Aantal pagina’s: 224
Gelezen als: Papieren boek
Genre: LGBTQ+, Romantiek, Young Adult

Waardering: 5 uit 5.

Catfish blues van Sara Lövestam, samenvatting

De onopvallende Texas is stiekem verliefd op de populaire André. In het echt zou hij nooit met hem kunnen praten, maar misschien zou dat anders zijn als hij een knap meisje met lachkuiltjes was, in plaats van een magere jongen. Texas maakt een nepaccount aan op Instagram en legt zo contact met André. Hiervoor gebruikt hij foto’s van Hilma. Maar dan blijkt Hilma ook niet te zijn wie ze lijkt te zijn. Texas raakt verwikkeld in een spel met verschillende identiteiten waarbij vriendschap en liefde de inzet zijn. Zal Texas tegenover André, maar vooral ook tegenover zichzelf, ervoor durven uitkomen wie hij werkelijk is?Catfish blues van Sara Lövestam, recensie

Ik ben redelijk nieuw in de wereld van LGBTQ+-literatuur, maar na het lezen van Catfish blues weet ik wel dat ik meer wil! Het is een actueel verhaal over hoe je via het internet gemakkelijk je een andere identiteit kunt aannemen. Tegenwoordig zijn alle jongeren wel bekend met het woord ‘catfish’: een persoon die zich op social media als iemand anders voordoet, om zo te krijgen wat diegene wil. In dit verhaal is het Texas die zich voordoet als een meisje, genaamd Amy. Zo hoopt hij eindelijk contact te kunnen krijgen met zijn crush André.

De gevaren van social media

Dit jeugdboek gaat verder dan enkel het verhaal van de catfish en het slachtoffer. Het zoomt namelijk ook in op andere gevaren die op de loer liggen voor tieners op online platformen. Zo krijgt Texas, als ‘Amy’, niet enkel contact met André, maar ook met een oudere man die het heeft voorzien op jongere meisjes. Ook dit wordt zorgvuldig uitgewerkt, waardoor Catfish blues een ontzettend veelzijdig verhaal is dat vanaf het begin af aan je aandacht goed weet vast te houden.

Vriendschap en liefde

Natuurlijk is Catfish blues in eerste instantie een verhaal over Texas die zich voordoet als iemand anders, en zijn slachtoffer André. Uiteindelijk is het ook een verhaal over vriendschap en het vinden van je eigen identiteit. Sara Lövestam heeft dit mooi uitgewerkt en dit boek maakt me dan ook ontzettend nieuwsgierig naar andere verhalen van haar hand.

Benieuwd geworden? Bestel Catfish blues van Sara Lövestam bij de lokale boekhandel via Libris!

Bestellen


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Een gedachte over “Catfish blues, Sara Lövestam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s