Basta!, Jet van Vuuren

Titel: Basta!
Auteur(s): Jet van Vuuren
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 320
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

Waardering: 4 uit 5.

Basta! van Jet van Vuuren, samenvatting

Voor Lynn van Waasdorp ligt een burn-out op de loer. Ze is halsoverkop getrouwd met de twintig jaar oudere Matthew Smith, die al twee puberdochters heeft. Op een dag wordt Lynn benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe met de vraag of ze al weet wat ze met het chalet van haar tante Bella wil doen. Haar tante Bella is sinds een paar jaar vermist. Niemand heeft meer iets van haar vernomen en een lichaam is nooit gevonden. Lynn ziet een bezoek aan haar tantes chalet als een ultieme kans om tot rust te komen en ze vertrekt naar Drenthe. Maar rust is het laatste wat ze daar zal vinden. Basta! van Jet van Vuuren, recensie

Na het lezen van Vluchtweg ben ik direct begonnen in een andere thriller van Jet van Vuuren, Basta!. Ik vond Vluchtweg geweldig spannend en heel sfeervol geschreven en had behoefte aan meer! Dezelfde spanning en sfeer vond ik terug in Basta! en ik heb er dan ook ontzettend van genoten. Het is een thriller die je het liefst in één ruk uit wilt lezen. Op een of andere manier weet Jet van Vuuren het verhaal zo te schrijven en de personages zo op te bouwen dat je niemand meer vertrouwt. Ook al denk je te weten hoe de vork in de steel zit, je kunt vaak maar de helft van het verhaal gokken.

Opnieuw een vrouw aan de pillen

Wat me opviel was dat ook in deze thriller een vrouw de hoofdrol heeft en ook deze vrouw neemt het niet zo nauw met de voorschriften rondom medicijnen. Hierdoor weet je als lezer niet zeker of je haar kunt vertrouwen of niet. De eerste keer dat ik erover lees: oké. De tweede keer wordt toch wel een beetje voorspelbaar. Of juist niet, want een vrouw die teveel slaappillen neemt, kun je natuurlijk niet vertrouwen. Dit voelde voor mij alsof Van Vuuren er wel heel gemakkelijk mee weg komt om een spannend, psychologisch uitdagend verhaal neer te zetten.

Heerlijke vakantiethriller

Desalniettemin heb ik toch ontzettend van Basta! genoten. Het verhaal zat goed in elkaar, de personages waren geloofwaardig en de ontknoping razendspannend. Ik hoop alleen dat mijn volgende Van Vuuren een vrouw in de hoofdrol heeft die beter met medicatie om weet te gaan.

Benieuwd geworden? Bestel Basta! van Jet van Vuuren bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s