De kluts kwijt, Vannessa Thuyns

Titel: De kluts kwijt
Auteur(s): Vannessa Thuyns
Uitgeverij: Kobo Original*
Aantal pagina’s: 304
Gelezen als: E-book
Genre: Romantiek

Waardering: 4 uit 5.

De kluts kwijt van Vannessa Thuyns, samenvatting

In De kluts kwijt besluit Naomi in te gaan op een onmogelijk voorstel van haar ex en restaurant-eigenaar Terence. Haar ouders zijn namelijk de wanhoop nabij. Om hen te helpen moet ze zich voor-doen als culinair journalist en een diepgaand artikel schrijven over chef-kok Jonas. Alleen moet deze media-schuwe chef-kok niets hebben van journalisten en heeft Naomi bovendien alles-behalve verstand van koken. Toch zet Naomi alles op alles om het vertrouwen van Jonas te winnen en zo haar ouders te helpen. 


Recensie gaat verder onder de video

E-book De kluts kwijt van Vannessa Thuyns

De kluts kwijt van Vannessa Thuyns, recensie

Ik mocht De kluts kwijt lezen voor de Kobo Book Club, samen met vier andere bookstagrammers: Veronique & Bryan, Jacky en Wendy. Het was echt ontzettend leuk om te doen! Hiervoor hebben we het boek De kluts kwijt van Vannessa Thuyns gelezen via Kobo Plus. Een luchtige feelgoodroman met een diepere laag door het onderwerp dementie. Een must-read voor fans van o.a. Jenny Colgan en Tina van Dijk!

Diepere laag

In De kluts kwijt leren we Naomi kennen. Ze komt uit een gezin met twee kinderen, waarvan haar zus vervreemd is van haar ouders na een heftige confrontatie. Daarbij komt ook nog eens dat de vader van Naomi dementie heeft. Ik vond het onderwerp van dementie een mooie toevoeging aan het verhaal, en het werd op een eerbiedige manier gebracht. Het is namelijk niet zomaar aan het verhaal toegevoegd, enkel voor de drama, maar het speelt daadwerkelijk een rol. Zonder deze verschrikkelijke ziekte zou het verhaal namelijk niet eens tot stand gekomen zijn. Naomi komt voor een dilemma te staan waarmee ze aan de ene kant haar ouders kan redden, maar aan de andere kant Jonas wel moet voorliegen. Je voelt hierbij de kwelling die Naomi doormaakt ontzettend goed. Tegelijkertijd maakte dit alles het verhaal niet te zwaar, waardoor je nog wel kunt genieten van de nodige dosis romantiek.

Fijne schrijfstijl

Vannessa Thuyns heeft een heel fijne schrijfstijl: je vliegt erdoorheen. Aan de ene kant omdat het verhaal gewoon lekker geschreven is, en aan de andere kant zit er genoeg ‘spanning’ in het verhaal om je aandacht er goed bij te houden. Ik vond dat er een mooie verhouding tussen de diepgang en de luchtige feelgood zat. Het was een verhaal waarin van alles gebeurde, waardoor het een rijke leeservaring was. Ik kijk dan ook zeker uit naar het lezen van andere boeken van Vannessa Thuyns!

Benieuwd geworden? Lees De kluts kwijt van Vannessa Thuyns via Kobo Plus, of bestel het e-book!


*Ik heb het boek gelezen voor de Kobo Book Club, voor een betaalde samenwerking met Kobo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s