De 11 boeken die ik in juli 2022 las

Juli 2022 wrap up

Ik was on fire in juli wat het lezen van boeken betreft; deze maand las ik namelijk elf boeken in totaal. Wat ik anders heb gedaan in juli ten opzichte van juni? Ik heb mijn leestijd per boek bijgehouden met de Bookly app (niet gesponsord). Deze app heeft me in juli enorm gemotiveerd om meer te lezen en extra tijd in te lassen per dag om te lezen. Ik racete dan ook door de meeste boeken heen! Lees verder om te zien welke boeken ik in de maand juli las.


Juli 2022 wrap up

 1. Het Cupcake Café van Jenny Colgan*
 2. Woede van Tamara Geraeds*
 3. Open water van Caleb Azumah Nelson*
 4. Vluchtweg van Jet van Vuuren
 5. Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers*
 6. Het warmtefort van Marieke Lucas Rijneveld
 7. Thuis aan de kust van Tina van Dijk*
 8. De kluts kwijt van Vannessa Thuyns*
 9. Basta! van Jet van Vuuren
 10. Dodelijk dilemma (The Dead Zone) van Stephen King
 11. Tweeling in twijfelmodus van Vanessa Gerrits*

1. Het Cupcake Café van Jenny Colgan

Issy Randall is een ster in het bakken van de heerlijkste luchtige baksels. En ze heeft het van de beste geleerd. Issy groeide op bij haar grootvader Joe, die verschillende bakkerijen had. Tegenwoordig stuurt hij haar nog altijd recepten voor de lekkerste baksels toe. Wanneer ze haar (oersaaie) baan kwijtraakt, waagt Issy zich dan ook eindelijk aan de Grote Stap: het openen van haar eigen Cupcake Café. Het was weer volop genieten geblazen met dit heerlijke eerste deel van een duologie. Houd de baksels bij de hand, want van Het Cupcake Café* krijg je geheid zin in iets lekkers!

Waardering: 5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


2. Woede van Tamara Geraeds

Elke dag is een verschrikking voor Koen en Myrna. Elke dag sinds hun zoon Robin verdween. Tot hun geliefde jongen opeens op de stoep staat. Myrna, Koen en hun andere twee kinderen sluiten Robin weer snel in hun armen, maar iets klopt er niet. Het verbaast niemand dat Robin op zijn minst een trauma overgehouden heeft van zijn gevangenschap, maar het lijkt het eveneens op dat hij iets verbergt. Woede* was een spannende thriller, die naar mijn mening ietsje beter uitgewerkt had kunnen worden. Het concept was geweldig, dus ik ben zeker benieuwd naar meer van Tamara Geraeds’ hand!

Waardering: 3 uit 5.

Lees mijn recensie


Boek Cupcake Cafe Jenny Colgan

3. Open water van Caleb Azumah Nelson

Twee jonge, Zwarte mensen ontmoeten elkaar in een pub in Zuidoost-Londen. Hij is fotograaf, zij danseres. Beiden hebben ze beurzen gewonnen voor privéscholen en beiden voelen ze zich daar niet thuis. Ze wonen in een stad waar ze zich eigenlijk niet thuisvoelen. De enige plek waar ze dat wel doen, is bij elkaar. Langzaam maar zeker worden de twee verliefd op elkaar. Ze lijken perfect bij elkaar te passen, maar worden toch tegengehouden door angst. Open water* las haast als poëzie; het had een bepaald ritme wat me door het verhaal heen leidde. Een prachtboek om te lezen met een actueel thema.

Waardering: 5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


4. Vluchtweg van Jet van Vuuren

Twintig jaar geleden: tijdens een zeiltocht in Friesland verongelukt Femke, de mooie zus van Judy. Ze belandt door een klapgiek in het water en verdrinkt. Judy zelf kan op het nippertje uit het water gehaald worden, maar ze houdt er wel een langdurig trauma aan over. Heden: Judy denkt haar trauma te hebben overwonnen en reist terug naar Friesland. Tijdens haar verblijf dringen steeds meer verdrongen beelden en herinneringen zich aan haar op. Zijn deze herinneringen waar en is Femke niet verongelukt, maar vermoord? Vluchtweg was mijn eerste kennismaking met de thrillers van Jet van Vuuren, maar zeker niet de laatste!

Waardering: 4.5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


5. Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers

Noortje is achtentwintig en nog altijd single; de liefde lijkt niet aan haar kant te staan. Alles waar ze naar verlangt, is een liefde zoals die tussen haar grootouders: onvoorwaardelijk en voor altijd. Als op een dag de knappe neef van de buurvrouw op de stoep staat, is Noortjes hart direct verkocht. Ze valt head over heels voor Mats. Wat volgt zijn weken van onzekerheid, passie en slapeloze nachten. Noortje lijkt eindelijk de ware gevonden te hebben, maar is Mats wel zo perfect als ze denkt? Een fijne feelgood om te lezen, maar voor mij miste er een beetje plot. Deze kwam pas op tweederde van het verhaal naar voren. Desalniettemin heb ik me uitstekend vermaakt met Noortje en Mats!

Waardering: 3 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


6. Het warmtefort van Marieke Lucas Rijneveld

De basisschool De Regenboog is rijp voor de sloop, maar doordat er zich in het pand een kolonie zeldzame vleermuizen heeft gevestigd, kan de sloop niet doorgaan. Marieke Lucas bezoekt zijn oude basisschool om afscheid te nemen en herinneringen aan een gelukzalige tijd op te halen. Het warmtefort was het boekenweekessay, maar het las meer als een verhaal waarin Marieke Lucas zijn herinneringen ophaalt aan zijn oude geliefde basisschool. Met heel veel anekdotes uit de film Matilda, waardoor het soms meer leek op een lees-, of eigenlijk een kijkverslag. Maar dat maakte het niet minder fijn om te lezen.

Waardering: 4 uit 5.

E-book Woede van Tamara Geraeds

7. Thuis aan de kust van Tina van Dijk

Emmie is helemaal opgeleefd tijdens haar verblijf in Duijnen. Ze is mede-eigenaar geworden van het café van haar oom Bart en heeft het nieuw leven ingeblazen. Daarnaast heeft ze ook nog eens de ware liefde gevonden in Tom. Tenminste, dat denkt ze. Wanneer Tom vertelt dat hij zijn tante gaat helpen bij een verbouwing in Frankrijk, begint Emmie toch te twijfelen. Thuis aan de kust* is een fijn vervolg op het eerste deel en het laat me zeker uitkijken naar het vervolg: Winter aan de kust*, die al klaar staat op mijn TBR van augustus!

Waardering: 4 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


8. De kluts kwijt van Vannessa Thuyns

In De kluts kwijt besluit Naomi in te gaan op een onmogelijk voorstel van haar ex en restaurant-eigenaar Terence. Haar ouders zijn namelijk de wanhoop nabij. Om hen te helpen moet ze zich voor-doen als culinair journalist en een diepgaand artikel schrijven over chef-kok Jonas. Alleen moet deze media-schuwe chef-kok niets hebben van journalisten en heeft Naomi bovendien alles-behalve verstand van koken. Toch zet Naomi alles op alles om het vertrouwen van Jonas te winnen en zo haar ouders te helpen. Ik mocht De kluts kwijt lezen voor de Kobo Book Club die komende dinsdag online komt. Het was een luchtig verhaal met voldoende diepgang om je te laten blijven lezen!

Waardering: 4 uit 5.

Bekijk het e-book


9. Basta! van Jet van Vuuren

Voor Lynn van Waasdorp ligt een burn-out op de loer. Ze is halsoverkop getrouwd met de twintig jaar oudere Matthew Smith, die al twee puberdochters heeft. Op een dag wordt Lynn benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe met de vraag of ze al weet wat ze met het chalet van haar tante Bella wil doen. Haar tante Bella is sinds een paar jaar vermist. Niemand heeft meer iets van haar vernomen en een lichaam is nooit gevonden. Lynn ziet een bezoek aan haar tantes chalet als een ultieme kans om tot rust te komen en ze vertrekt naar Drenthe. Maar rust is het laatste wat ze daar zal vinden. Na Vluchtweg ben ik vrijwel meteen in een andere thriller van Jet van Vuuren gedoken. Basta! las net zo lekker weg als Vluchtweg, maar toch zat ik net iets minder vaak op het puntje van mijn stoel.

Waardering: 4 uit 5.

Bestel bij Libris


Open water boek Caleb azumah Nelson

10. Dodelijk dilemma (The Dead Zone) van Stephen King

John Smith ontwaakt na vier jaar uit een coma. Hij is qua uiterlijk nog precies hetzelfde als toen hij in de coma belandde, maar er is toch wat veranderd: hij heeft een helderziende gave. Hiermee kan hij in het verleden en de toekomst van anderen kijken. Dit laat de mensen om hem heen niet onberoerd, wat uiteindelijk leidt tot een onvermijdelijke climax. Dodelijk dilemma begon voor mij supersterk. Het las, ondanks het kleine lettertype, vlot weg. Op een gegeven moment wist ik echter niet meer waar het verhaal heenging en voelde het voor mij een beetje chaotisch.

Waardering: 3.5 uit 5.

Bestel bij Libris


11. Tweeling in twijfelmodus van Vanessa Gerrits

De bèta-datingapp Cupid-o-scoop is eindelijk live en krijgt een flinke boost door het promofilmpje met Samantha en Cedric in de hoofdrol. Dit zorgt ervoor dat Samantha in de schijnwerpers komt te staan. Zo wordt ze uitgenodigd voor een spirituele beurs en krijgt ze een telefoontje dat haar de ultieme kans biedt. Tegelijkertijd is Samantha in een relatie met Kreeft Stef belandt, maar twijfelt ze aan haar gevoelens voor hem. In de maand mei racete ik door de eerste vier delen van de Cupid-o-scoop-serie heen en keek ontzettend uit naar het vervolg. Ook door dit deel racete ik met veel enthousiasme heen. Het was weer een genot om te lezen en ik kijk uit naar het zesde deel!

Waardering: 4 uit 5.

Bestel bij Libris


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s