Thuis aan de kust, Tina van Dijk

Lees mijn recensie van Thuis aan de kust van Tina van Dijk

Titel: Thuis aan de kust
Serie: De kust #2
Auteur(s): Tina van Dijk
Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 148
Gelezen als: E-book
Genre: Romantiek

Waardering: 3.5 uit 5.

*Recensie-exemplaar gekregen van Loft Books


Thuis aan de kust van Tina van Dijk, samenvatting

Emmie is helemaal opgeleefd tijdens haar verblijf in Duijnen. Ze is mede-eigenaar geworden van het café van haar oom Bart en heeft het nieuw leven ingeblazen. Daarnaast heeft ze ook nog eens de ware liefde gevonden in Tom. Tenminste, dat denkt ze. Wanneer Tom vertelt dat hij zijn tante gaat helpen bij een verbouwing in Frankrijk, begint Emmie toch te twijfelen. Gelukkig bieden het café, haar nieuwe vriendin Benthe en de charmante Luc tijdens Toms afwezigheid voldoende afleiding. Desondanks blijft Tom in haar gedachten aanwezig … Zal hun prille relatie een lange afstand overleven?


Ebook Thuis aan de kust van Tina van Dijk

Thuis aan de kust van Tina van Dijk, recensie

Na het lezen van het eerste deel in de serie van De kust, Het café aan de kust, keek ik heel erg uit naar het tweede deel. In het eerste deel werd ik verliefd op het koppel Emmie en Tom. Het was dan ook een teleurstelling dat Tom vrijwel meteen aan het begin al naar Frankrijk vertrekt en Emmie direct begint te twijfelen. In het eerste deel leken ze namelijk zo verliefd te zijn en Emmie lijkt het zo uit het raam te gooien 🥲 Volgens mij was dat ook al iets waar ik in het eerste deel tegenaan liep: dat het hoofdpersonage Emmie nogal wispelturig is en van het ene op het andere moment een nogal heftige keus kan maken. Natuurlijk draagt dat alleen maar bij aan de drama in het verhaal, maar ik kan dat niet altijd even goed hendelen.

Heerlijke schrijfstijl

In Thuis aan de kust komen verschillende personages voor die in het eerste deel geïntroduceerd werden, maar er komen in dit tweede deel ook nieuwe personages naar voren. Wanneer deze nieuwe personages, zoals Benthe, mensen ontmoet waar de lezer al eerder mee kennis gemaakt heeft, weten ze natuurlijk niet wie het zijn. Ze zien deze oudere personages in de verte lopen of ze botsen tegen diegene op in een winkel. Zonder dat deze personages bij naam worden genoemd, weet je direct over wie het gaat. Van Dijk heeft dergelijke personages opgebouwd, dat ze allemaal iets unieks hebben waaraan je ze direct herkent. Het zijn van die momentjes die me even laten gniffelen of gewoon even een lampje van herkenning doen branden.

Vervolg

Het vervolg op de serie, het derde deel, Winter aan de kust, staat ook al op mijn TBR. Ondanks dat de zomerse temperaturen voorlopig het land nog niet uit zijn, kan ik me nu al verheugen op een winter in Duijnen. Ik kijk er naar uit!

Benieuwd geworden? Bestel Thuis aan de kust van Tina van Dijk bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s