Vertrouwen of verliezen, Wendy Brokers

Lees mijn recensie van Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers

Titel: Vertrouwen of verliezen
Auteur(s): Wendy Brokers
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 320
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Romantiek

Waardering: 3 uit 5.

*Recensie-exemplaar van Boekerij


Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers, samenvatting

Noortje is achtentwintig en nog altijd single; de liefde lijkt niet aan haar kant te staan. Alles waar ze naar verlangt, is een liefde zoals die tussen haar grootouders: onvoorwaardelijk en voor altijd. Als op een dag de knappe neef van de buurvrouw op de stoep staat, is Noortjes hart direct verkocht. Ze valt head over heels voor Mats. Wat volgt zijn weken van onzekerheid, passie en slapeloze nachten. Noortje lijkt eindelijk de ware gevonden te hebben, maar is Mats wel zo perfect als ze denkt? Wat zijn zijn geheimen? En kunnen die hun prille liefde in de weg komen te staan? Op het moment dat hun wereld op zijn kop komt te staan, is Noortje de enige die voor hun relatie kan vechten.


Boek Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers

Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers, recensie

Toen ik de achterflap van het boek voor het eerst las, dacht ik dat Vertrouwen of verliezen een enigszins schattige feelgood zou zijn. Denk aan een romance van Jenny Colgan en dan echt gericht op de liefde tussen de twee hoofdpersonen. Waarschijnlijk kreeg ik dit idee door de woorden ‘opa en oma’ in de samenvatting. Op een of andere manier wekte dat een ‘schattig’ gevoel bij me op. Ik kan je wel vertellen dat het grootste deel van het verhaal niet schattig is. Tweederde van het verhaal gaat voornamelijk over de vurige bedscènes tussen Mats en Noortje. Zo vurig dat het me op een gegeven moment iets te heet onder de voeten werd.

Passievolle relatie

Vanaf het eerste moment dat Mats en Noortje elkaar zien, vallen ze voor elkaar. Hard. Wanneer hun relatie dan eindelijk van start gaat, kunnen ze niet meer van elkaar afblijven. Het was voor mij net iets té. Ik denk dat de love at first sight trope niet mijn ding is. Voor mij werkt dat gewoon niet zo. Ik merk dat ik meer meeleef met personages die eerst een goede band met elkaar opbouwen en vervolgens in een relatie belanden (ook met elkaar). Anders voelt het voor mij al snel dat ik over enkel lust lees in plaats van echte liefde. Helaas voor mij was het tussen Mats en Noortje ‘liefde op het eerste gezicht’.

200 pagina’s later …

Het echte verhaal begon voor mijn gevoel pas na een bladzijde of 200. Op dat moment gebeurde er iets onverwachts wat in het verhaal, en daarmee de personages, helemaal ondersteboven gooide en niets meer zeker was. Het was het moment waarop ik mijn interesse voor het verhaal weer terugkreeg. En goed ook! Het voelde geloofwaardig en daardoor extra pijnlijk. Ik begon me af te vragen hoe dit ooit weer goed zou komen en óf het überhaupt wel weer goed zou komen.

Goed uitgewerkte personages

Waar ik wat minder enthousiast ben over het plot, ben ik gelukkig enthousiaster over de personages. Of eigenlijk vooral het personage van Noortje. Ik vond het een inspirerend en ja … passievol personage om over te lezen. Ik kreeg een goed beeld van haar en dat ze vecht voor de dingen waar ze van houdt. Je leest over de band die ze heeft met haar grootouders en over de problemen waarmee zij op hun oude leeftijd te maken krijgen. Deze passages wisten mij dan ook goed te raken en lieten me des te meer beseffen dat niets voor altijd is en dat je elke dag dankbaar mag zijn voor wat je hebt. Het waren emotionele, maar ook zeker inspirerende passages om te lezen. Kortom: Vertrouwen of verliezen was een vermakelijke en inspirerende roman om te lezen!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Vertrouwen of verliezen van Wendy Brokers bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Een gedachte over “Vertrouwen of verliezen, Wendy Brokers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s