Woede, Tamara Geraeds

Lees mijn recensie van Woede van Tamara Geraeds

Titel: Woede
Auteur(s): Tamara Geraeds
Uitgeverij: Kobo Original
Aantal pagina’s: 304
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

Waardering: 3 uit 5.

*Recensie-exemplaar gekregen van Kobo


Woede van Tamara Geraeds, samenvatting

Elke dag is een verschrikking voor Koen en Myrna. Elke dag sinds hun zoon Robin verdween. Tot hun geliefde jongen opeens op de stoep staat. Myrna, Koen en hun andere twee kinderen sluiten Robin weer snel in hun armen, maar iets klopt er niet. Het verbaast niemand dat Robin op zijn minst een trauma overgehouden heeft van zijn gevangenschap, maar het lijkt het eveneens op dat hij iets verbergt. Iets duisters. Iets dat ontzettend veel woede in hem opwekt.


E-book Woede van Tamara Geraeds

Woede van Tamara Geraeds, recensie

Deze thriller over de vermissing van Robin begint vrij sterk. Je wordt het verhaal in geworpen op het moment dat Myrna een van haar vele instortingen heeft. Ze denkt Robin gevonden te hebben in een jongen in de supermarkt. Ik vond dit eerste hoofdstuk heel sterk geschreven, zat meteen in het verhaal en leefde direct mee met Myrna. De rest van het boek kon alleen maar beter zijn, dacht ik. Ondanks dat het een spannend verhaal was, viel de rest van de thriller Woede me op sommige vlakken ietwat tegen.

Ontkenning

Het begint al meteen met het moment dat Robin terug is. Myrna is uiteraard buiten zichzelf van vreugde en sluit haar lang verloren gewaande zoon direct in haar armen. Vervolgens lijkt ze het leven op te willen pakken waar het geëindigd was op de dag dat Robin verdween. Robin gaat weer naar school en de politie wordt er niet meteen bij betrokken. Uhm, wacht even? Je zoon is zo’n vijf jaar vermist geweest en je hebt totaal geen behoefte om te weten wáár hij dan zat en wie dit op zijn of haar geweten had? Ik vond het nogal frappant, to say the least.

Gaten in plot

Hier en daar zaten er enkele gaten en gekke kronkels in het plot. Zo is er een moment waarop een collega van Koen avances maakt. Voor mijn gevoel kwam dit compleet uit het niets en vervolgens kwam het verhaal er ook niet meer op terug. Ik miste wat dit aan het verhaal zou toevoegen. Op andere momenten voelde het plot niet zo krachtig als het had kunnen zijn. Ik vond het concept van het verhaal intrigerend en de plottwists en uiteindelijke ontknoping heel origineel. Er miste alleen iets. Desalniettemin ga ik de boeken van Tamara Geraeds in de gaten houden. Ben heel benieuwd of de andere (voor mij) beter zijn!

Benieuwd geworden? Woede van Tamara Geraeds is te lezen met Kobo Plus


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Een gedachte over “Woede, Tamara Geraeds

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s