Vluchtweg, Jet van Vuuren

Lees mijn recensie van Vluchtweg van Jet van Vuuren

Titel: Vluchtweg
Auteur(s): Jet van Vuuren
Uitgeverij: Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 376
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

Waardering: 4.5 uit 5.

Vluchtweg van Jet van Vuuren, samenvatting

Twintig jaar geleden: tijdens een zeiltocht in Friesland verongelukt Femke, de mooie zus van Judy. Ze belandt door een klapgiek in het water en verdrinkt. Judy zelf kan op het nippertje uit het water gehaald worden, maar ze houdt er wel een langdurig trauma aan over.

Heden: Judy denkt haar trauma te hebben overwonnen en reist terug naar Friesland. Tijdens haar verblijf dringen steeds meer verdrongen beelden en herinneringen zich aan haar op. Zijn deze herinneringen waar en is Femke niet verongelukt, maar vermoord? En wie heeft dat dan op zijn of haar geweten? Al gauw raakt Judy verwikkeld in de duistere geheimen van de mensen in het dorp en begint ze steeds meer aan zichzelf te twijfelen.


Ebook Vluchtweg van Jet van Vuuren recensie

Vluchtweg van Jet van Vuuren, recensie

Ik had nog niet eerder een thriller van Jet van Vuuren gelezen, maar na het lezen van Vluchtweg ben ik dat zeker wel van plan! Ik kwam gemakkelijk in het verhaal en kon het vervolgens niet meer wegleggen. Je leert Judy en de mensen om haar heen goed kennen, maar tegelijkertijd krijg je als lezer het gevoel dat je niemand echt kunt vertrouwen. Dit gaat zo door tot aan laatste bladzijde. Er komen zoveel verrassende plottwists in het verhaal voor, dat je echt tot het allerlaatst op het puntje van je stoel zult zitten. Zelfs als ik niet aan het lezen was, was ik benieuwd waar en hoe het verhaal zou eindigen.

Goede plotopbouw

Direct vanaf het begin wordt je het verhaal in gezogen en vervolgens niet meer losgelaten. Je gaat van plottwist naar plottwist, tot je uiteindelijk aan het einde bent gekomen. Bij de meeste thrillers vang ik ondertussen gedurende het verhaal genoeg hints op om zeker te weten hoe het verhaal in elkaar steekt. Bij Vluchtweg was dat niet het geval. Jet van Vuuren heeft het plot zo opgebouwd, dat je iedereen en alles gaat wantrouwen. Je denkt op een gegeven moment te weten hoe het zit, maar dan wordt er weer een twist op je afgevuurd en ben je weer terug bij af.

Krachtige personages

Wat voor mij goed bijdroeg aan het verrassingseffect van de plottwists, waren de personages. Ik vond deze erg goed opgebouwd. En dan bedoel ik op een manier dat ieder personage meerdere lagen lijkt te hebben welke gedurende het verhaal bloot worden gelegd. Dan dacht ik weer “Aha, die is dus niet te vertrouwen”, om dat vervolgens weer ontkracht maar ook weer bevestigd te zien worden. Snap je het nog? 😉 Precies. Dat alles kwam op mij ook nog eens geloofwaardig over. Blijer kun je deze thrillerfan niet maken!

Benieuwd geworden? Bestel Vluchtweg van Jet van Vuuren bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Vluchtweg, Jet van Vuuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s