Gewetenloos, Karin Slaughter

Gewetenloos van Karin Slaughter recensie

Titel: Gewetenloos
Serie: Andrea Oliver #2
Auteur(s): Karin Slaughter
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Aantal pagina’s: 416
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller

Waardering: 4 uit 5.

*Recensie-exemplaren gekregen van HarperCollins, in samenwerking met Bookstagrammers.com


Gewetenloos van Karin Slaughter, samenvatting

Het is 1982. Emily Vaughn maakt zich klaar om naar het eindexamenbal te gaan, het hoogtepunt van haar schoolcarrière. Ze wil de avond beleven, zoals vrijwel iedere andere tiener dat wil. Maar Emily heeft een geheim. En dat geheim wordt haar nog vóór het eind van de avond fataal. 40 jaar later is de moord op Emily nog steeds niet opgelost en Andrea hoopt daar, met haar marshaldiploma vers van de pers in haar zak, verandering in brengen. Ze wordt naar Longbill Beach gestuurd om de rechter te beschermen die met de dood bedreigd wordt. Zal het Andrea lukken voordat het te laat is?


Boek Gewetenloos van Karin Slaughter

Gewetenloos van Karin Slaughter, recensie

Ik las deze thriller als onderdeel van een Readalong, georganiseerd door Bookstagrammers.com. Elke dag lazen we een stuk uit het boek om het vervolgens in de avond te bespreken. Op deze manier ga je heel anders over het boek nadenken dan je zou doen als je het in je eentje zou lezen. Er kwamen verschillende theorieën naar voren, welke allemaal plausibel waren. Want met dit boek wist je maar één ding zeker en dat was dat je niks zeker wist!

Veel achtergrondinformatie

Desalniettemin had ik ietwat moeite om echt in het verhaal te komen. Gewetenloos is namelijk de tweede thriller met Andrea Oliver in de hoofdrol. Hierdoor had ik soms het gevoel dat ik wat achtergrondinformatie over haar en enkele andere personages miste. Daarbij werd er soms iets te uitvoerig ingegaan op wat US Marshals allemaal doen en om het kort te zeggen: dat interesseerde me niet zo. Ik wilde gewoon weten wat er met Emily gebeurd was en hoe Andrea dit dacht op te lossen! Gelukkig nam de hoeveelheid achtergrondinfo over de USMS en uit het eerste boek na een tijdje af en las de rest van het boek heel vlot weg.

Leest uiteindelijk als een trein!

Waar ik en mijn readalongbuddies verschillende theorieën hadden, wist ik tot de daadwerkelijke ontknoping niet 100% zeker wie het gedaan had. Het enige wat ik dus wilde was doorlezen! Zelfs op het moment waarop ik normaliter allang de moordenaar gesnapt had, werd ik verrast door de uitkomst. Helaas vond ik deze uitkomst niet zo origineel als ik gehoopt had. De rest van het boek zat zeer ingenieus in elkaar en Karin slaughter wist me telkens op het verkeerde spoor te zetten. Het voelde voor mij dan ook alsof het met een sisser afliep, en geen explosie. Toch geef ik het boek 4 dikke sterren: het was een zeer vermakelijke thriller, boordevol plottwists en goed uitgewerkte personages. Me like!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Gewetenloos van Karin Slaughter bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Een gedachte over “Gewetenloos, Karin Slaughter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s