Mijn 5 favoriete boeken van 2022, tot nu toe

De beste boeken van 2022 tot nu toe

De eerste helft van 2022 ligt alweer bijna achter ons. Het is een half jaar waarin ik niet zoveel heb gelezen als ik hoopte en ik niet up-to-date ben wat mijn andere reading goals betreft. Toch heb ik de afgelopen zes maanden genoeg boeken gelezen die nieuwe favorieten zijn geworden en die ik aan iedereen wil aanraden. De genres van mijn favorieten zijn redelijk divers, van thrillers tot jeugdliteratuur. Stuk voor stuk parels in hun eigen genre, waarbij ik moeite had om ze weg te leggen. Boeken waar ik nog steeds over nadacht als ik niet aan het lezen was. Dit zijn mijn favoriete boeken van 2022 (tot nu toe)!


5. Je liet mij leven van Catherine Ryan Howard

Op een nacht in 2001 wordt de familie van Eve Black aangevallen. Enkel Eve overleefd deze gruwelijke aanval. Jaren na dato durft Eve het aan om over deze zwarte bladzijde in haar leven te schrijven en ze publiceert het boek Je liet mij leven. Vlak na de publicatie krijgt Jim het boek in handen en zijn grootste nachtmerrie komt uit. Zijn daden worden in Je liet mij leven uitvoerig besproken en Eve belooft de dader met dit boek te pakken te krijgen. Ik hou van thrillers waarbij je aan het begin al weet wie de dader is, want het is een kunst om het verhaal dan nog spannend weten te maken! En Catherine Ryan Howard heeft dat supergoed gedaan. Ik vond het geweldig dat je in het (echte) boek Je liet mij leven ook grote delen uit het (fictieve) boek Je liet mij leven van Eve Black te lezen kreeg.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


4. Cupid-o-scoopserie van Vanessa Gerrits

Samantha raakt een beetje uitgekeken op de wekelijkse horoscopen waarvoor ze de ghostwriter is. Dan komt de hoofdredacteur met een grotere uitdaging voor Sam: ze mag de columns schrijven bij de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop. En het is aan Samantha om deze app als een van de eersten te testen en daarover columns te schrijven. Wat een heerlijke boeken waren dit. De eerste vier delen in deze serie* (ja, er volgen er meer!) waren een waar genot om te lezen: een heerlijk verhaal, geweldige personages en humor. Toen ik voor het eerst de samenvatting van deze serie onder ogen kreeg, werd ik direct enthousiast. Ik houd van romance boeken waarbij de hoofdpersoon op verschillende dates gaat. Geweldig vind ik dat!

Lees mijn recensie || Bestel deel 1 bij Libris


Mijn favoriete boeken van 2022 tot nu toe

3. Liefs uit…-serie van Iris Visser

Het is middernacht op Nieuwjaarsdag wanneer Hannah haar vriend betrapt op vreemdgaan. Hierdoor verliest ze al haar geloof in liefde. En om het nog erger te maken, moet ze met haar onuitstaanbare baas mee op zakenreis naar Londen. Hier probeert ze uit alle macht de voorbereidingen op de viering van de Dag van de Liefde te negeren, wat haar moeilijk wordt gemaakt als ze de menselijke kant van haar baas leert kennen. Ondanks dat de boeken in deze serie slechts 170 pagina’s lang zijn, weet Iris Visser de lezer direct te raken. Je wil simpelweg meer: meer weten over de hoofdpersonages, maar ook zeker meer wanneer je eenmaal het eerste boek hebt uitgelezen.

Lees mijn recensie || Bestel deel 1 bij Kobo


2. King en de drakenvlinders van Kacen Callender

Het verhaal gaat over King, die onlangs zijn grote broer Khalid verloren is aan een tragisch ongeluk. Kings broer was zijn grote voorbeeld, degene naar wie hij opkeek. Wanneer Khalid tegen King zegt dat hij niet meer met zijn beste vriend Sandy om mag gaan, omdat Sandy homo is, neemt King dat advies direct aan. Als Sandy op een dag verdwijnt, komt King voor een dilemma te staan: houdt hij zijn belofte aan zijn broer, of helpt hij zijn beste vriend Sandy? Dit actuele jeugdboek is een coming-of-age verhaal over de zoektocht naar jezelf en wat het betekent om trouw te zijn tegenover degenen die je liefhebt. Callender heeft naar mijn mening de thema’s over het accepteren van je seksualiteit en de rouw om een geliefde op een geweldige manier met elkaar verweven.

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris


1. Oud en nieuw van Gary Veerman

In 2001 maakte Angel de nieuwjaarsbrand mee in Café de Hemel in Volendam. Met zichtbare en onzichtbare littekens als gevolg. Negen jaar later staat Angel nog altijd stil. Ze vraagt zich af waarom ze, net als ieder ander, niet gewoon door kan gaan met haar leven? In Volendam een onacceptabele levenswijze. Om haar leven weer op de rit te krijgen, begint Angel aan een intensieve groepstherapie. Wauw, wauw en nog eens wauw. Wat een geweldige reis was het! Het was voor mij een boek dat me in stilte achterliet zodra ik het sloot en waarvan ik zou willen dat hij nog honderden bladzijdes langer was. Mijn absolute favoriet van 2022 en ik ben benieuwd of dit boek voor het eind van het jaar van de troon verstoten zal worden. Kan het me haast niet voorstellen!

Lees mijn recensie || Bestel bij Libris

Wat is jouw favoriete boek van 2022 (tot nu toe)?


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Een gedachte over “Mijn 5 favoriete boeken van 2022, tot nu toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s