Billy Summers, Stephen King

Billy Summers Stephen King recensie header

Titel: Billy Summers
Auteur(s): Stephen King
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 512
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller, Stephen King

Waardering: 4 uit 5.

Billy Summers van Stephen King, samenvatting

Billy Summers is een huurmoordenaar; de beste die er is. Hij heeft slechts één voorwaarde voor de klussen die hij aanneemt: degenen die hij om moet leggen, moeten échte slechteriken zijn. Op een gegeven moment besluit hij te stoppen met deze ‘baan’, maar voordat hij dat doet krijgt hij nog één laatste opdracht. Als de beste sluipschutter die er is, is hij eveneens een meester in het verdwijnen nadat de klus geklaard is. Er zou dus niks mis kunnen gaan … Maar het zou geen Stephen King boek zijn als er niks mis zou gaan. Billy ontmoet iemand die zijn leven onzeker maakt, maar tegelijkertijd rijker.


Billy Summers Stephen King boek

Stephen King Billy Summers, recensie

Het lezen van dit boek heeft me ruim een maand gekost. De eerste helft van het boek was nogal langdradig. Ik merkte dat het ergens naar opbouwde, maar dat moment leek maar niet te komen. En bij een boek die in totaal meer dan 500 pagina’s telt, is een langdradige eerste helft best veel. Bijna een heel boek op zich … Nu vind ik langdradigheid bij de meeste Kings niet heel erg; ik hou van zijn schrijfstijl en de meeste personages die hij tot leven tovert. Dit was echter een ander soort langdradigheid dan ik van King gewend ben: de eerste helft van Billy Summers deed me niks. Ik zat simpelweg te wachten tot er eindelijk iets zou gaan gebeuren …

De tweede helft

Toen het moment waarop ik zat te wachten eenmaal daar was, was het echter niet het moment dat ik had verwacht. Het verhaal lijkt in de eerste helft namelijk ergens naar op te bouwen waarmee ik dacht dat het zou eindigen. (Merk je dat ik het moeilijk vind om het uit te leggen zonder iets te spoilen? 😅). De tweede helft van het verhaal maakte voor mij gelukkig veel goed. Het ging een hele andere kant op dan ik had verwacht en de actie was weer terug. Ik kon weer met plezier verder lezen!

Geen nieuwe favoriet

Billy Summers zal helaas geen King zijn die me bij zal blijven en de vier sterren die ik het geef, zijn voornamelijk voor de tweede helft van het verhaal. De eerste helft kon met gemak 100 pagina’s korter zijn en de personages kwamen pas echt tot hun recht in het tweede deel. Als Billy Summers ietsje ingekort zou zijn geweest, was het wellicht een van mijn nieuwe favorieten geworden! Het is een aanrader, maar wees gewaarschuwd: het kan zo zijn dat je je door de eerste helft heen moet worstelen om bij het betere stuk te komen.

Benieuwd geworden? Bestel Billy Summers van Stephen King bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Billy Summers, Stephen King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s