Het café aan de kust, Tina van Dijk

Het café aan de kust Tina van Dijk recensie

Titel: Het café aan de kust
Serie: De kust #1
Auteur(s): Tina van Dijk
Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 163
Gelezen als: E-book
Genre: Romantiek

*Recensie-exemplaar gekregen van Loft Books

Waardering: 4 uit 5.

Het café aan de kust van Tina van Dijk, samenvatting

Emmie heeft door een burn-out een aantal maanden verlof genomen van haar drukke werk als advocaat. Ondanks dat ze al een tijdje thuis zit, lukt het haar niet om echt tot rust te komen. Gelukkig komt haar moeder met een briljant plan op de proppen: ze kan een poosje logeren bij haar favoriete oom Bart. Bart runt een klein bruin café aan de kust in Duijnen en zijn huis lijkt de perfecte plek voor Emmie. Zal het haar lukken om weer tot zichzelf te komen en misschien zelfs wel een nieuwe liefde aan de haak te slaan?


Omslag van Het café aan de kust van Tina van Dijk

Het café aan de kust van Tina van Dijk, recensie

Ik hou enorm van feelgoods die zich aan de kust (waar dan ook) afspelen. De kust brengt voor mij namelijk automatisch een nostalgisch gevoel van rust en kalmte met zich mee. De setting van Het café aan de kust was dus heerlijk en gaf me zelf het verlangen om naar Duijnen te gaan. Tina van Dijk heeft naar mijn mening ook een geweldige groep van personages neergezet in iets meer dan 160 pagina’s. Ik vind het altijd zo knap als een auteur voor elkaar weet te krijgen dat ik in zo weinig pagina’s zo’n sterke band kan opbouwen met personages. Dat Emmie op een gegeven moment een ietwat drastische en overdramatische keuze maakt, kan ik haar dan ook wel vergeven.

Ik wil meer!

Gooi bij de fijne setting een herkenbaar verhaal vol liefde en je hebt een heerlijk boek waar ik uren heb kunnen verdwijnen. Je leest niet alleen over de band van Emmie met haar nieuwe vlam, maar ook tussen haar en haar oom Bert. Heerlijk vind ik dat. Tina van Dijk heeft een feelgood boek geschreven dat perfect is om in te verdwijnen op een bewolkte zomerdag in een knus huisje aan de kust. Tenminste, deze setting zou voor mij de leeservaring echt compleet hebben gemaakt. Ik ben blij dat er op het omslag ‘Deel 1’ staat, want dit was gewoonweg niet genoeg!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Het café aan de kust van Tina van Dijk bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

5 gedachten over “Het café aan de kust, Tina van Dijk

      1. Trouwens, ik wilde dat mens (naam is me ontschoten) die oude klasgenoot ook wel wat aandoen. heb ik wel vaker last van tijdens het lezen van boeken. Iets met te erg inleven of zoiets! 🙂

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s