De dansende debutante, Lily van Keeken

De dansende debutante Lily van Keeken recensie

Titel: De dansende debutante
Serie: Het balseizoen van de liefde #1
Auteur(s): Lily van Keeken
Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 141
Gelezen als: E-book
Genre: Historische fictie, Romantiek

*Recensie-exemplaar gekregen van Loft Books

Waardering: 3 uit 5.

De dansende debutante van Lily van Keeken, samenvatting

Het is 1815 en Emily Honeyfield maakt zich klaar voor een spannend jaar: ze zal als debutante haar eerste bal meemaken en op zoek gaan naar een huwelijkspartner. Emily vertrekt hiervoor naar Londen en verblijft bij haar tante Felicity en haar nichtje Kitty. Op het eerste bal valt Emily’s oog direct op een mysterieuze figuur, namelijk Mr Philip Grant. Over hem gaan de nodige roddels rond: hij zou aan de kant gezet zijn door zijn Franse verloofde en daardoor de liefde voorgoed hebben afgezworen. Emily probeert hem dan ook uit haar hoofd te zetten en op zoek te gaan naar een passende echtgenoot. Maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt.


ebook de dansende debutante lily van keeken

De dansende debutante van Lily van Keeken, recensie

Al vanaf de eerste woorden word je als lezer direct terug meegenomen in de tijd naar 1815. Ik vond het heerlijk om weer eens historische romance te lezen die zich afspeelt bij de high society uit de negentiende eeuw: de grote groene tuinen, de immense huizen, de prachtige jurken en natuurlijk de fantastische bals. Ik zag het helemaal voor me. Het zat ook allemaal in dit eerste verhaal van de Het balseizoen van de liefde-trilogie. Ik werd meegevoerd van het platteland naar het grootse Londen en volgde Emily terwijl ze viel voor de mysterieuze Philip. Tegelijkertijd wilde Emily een doordachte keuze maken. Kortom: drama! Als lezer weet je vanaf het begin hoe het verhaal gaat eindigen, maar dat maakte dit boek er niet minder ‘fijn’ op.

Platte personages en een abrupt einde

Helaas kwam het voor mij niet verder dan ‘fijn’. De personages bleven naar mijn gevoel redelijk plat, terwijl ik juist zo houd van historische fictie waarbij je de personages door en door leert kennen. Daarbij was het einde redelijk abrupt en was het verhaal opeens afgelopen. Wat mij betreft mocht het boek nog wel 100 pagina’s langer zijn, waarin de personages beter uitgewerkt en het einde een beetje opgerekt konden worden. Desalniettemin ben ik heel benieuwd naar het tweede en derde deel in deze trilogie, juist omdat ik nog lang niet genoeg had!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van De dansende debutante van Lily van Keeken bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “De dansende debutante, Lily van Keeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s