Kinderspel, Paul Cleave

Kinderspel van Paul Cleave recensie

Titel: Kinderspel
Auteur(s): Paul Cleave
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Aantal pagina’s: 396
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller

*Recensie-exemplaar gekregen van L.S. Amsterdam

Waardering: 4 uit 5.

Kinderspel van Paul Cleave, samenvatting

Cameron en Lisa Murdoch zijn een misdaadschrijversduo. Voor hun werk houden ze zich dus dagelijks bezig met het bedenken van de perfecte misdaden. Tijdens hun tournees ter promotie van hun boeken maken ze geregeld grappen over dat niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als zij – het is immers hun werk. Wanneer hun zoontje Zach wordt vermist, komt de verdenking dan ook snel bij Cameron en Lisa te liggen. Proberen ze te bewijzen dat ze weg kunnen komen met een misdaad? Of heeft iemand anders het op hun gezin voorzien?


Kinderspel Paul Cleave boek

Kinderspel van Paul Cleave, recensie

Deze thriller staat echt bol van de actie! Op bijna elke bladzijde komt er wel een plottwist voor, of onderneemt een van de personages een (onhandige) actie. Door deze overdaad aan gebeurtenissen, deed het verhaal af en toe ietwat ongeloofwaardig aan. Er gebeurde wel héél veel. Achteraf had ik dan ook even een moment nodig om alles op een rijtje te zetten en te bedenken wat er zich nou eigenlijk allemaal had plaatsgevonden. Tegelijkertijd liet de thriller goed zien hoe een bepaalde actie een totaal onverwachte wending als gevolg kan hebben: het zogenaamde butterfly effect. Kortom: je zult je met deze thriller geen moment vervelen!

Tikkeltje voorspelbaar einde

Vanaf het begin had ik al een idee van wie het gedaan zou kunnen hebben, maar als lezer word je continu op het verkeerde been gezet. Tot aan de allerlaatste pagina kon het allemaal nog anders lopen. Het was echt een thriller die ik niet kon wegleggen en waarvan ik móest weten hoe het zou aflopen! Heb ik het bij het rechte eind, of komt er nog een enorme plottwist aan? Helaas was het voor mij geen verrassende, grote plottwist die me met open mond achterliet. Gelukkig maakten de vele kleine plottwists gedurende het verhaal ervoor veel goed.

Eerdere boeken van Paul Cleave

Kinderspel is een originele thriller die je dus zelfs na het uitlezen nog zal laten nadenken over wat er nou eigenlijk allemaal gebeurd is. Het maakt me ook enorm nieuwsgierig naar de eerdere boeken van Paul Cleave. Gelukkig heeft hij al best veel boeken geschreven; er dus nog genoeg te lezen. Ik ben benieuwd of die allemaal ook zo boordevol actie zitten!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Kinderspel van Paul Cleave bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Kinderspel, Paul Cleave

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s