King en de drakenvlinders, Kacen Callender

King en de drakenvlinders van Kacen Callender recensie

Titel: King en de drakenvlinders
Auteur(s): Kacen Callender
Uitgeverij: Querido Kinderboeken
Aantal pagina’s: 206
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Kinderboeken, LGBTQ+

*Recensie-exemplaar gekregen van Querido Kinderboeken

Waardering: 5 uit 5.

King en de drakenvlinders van Kacen Callender, samenvatting

Het verhaal gaat over King, die onlangs zijn grote broer Khalid verloren is aan een tragisch ongeluk. Kings broer was zijn grote voorbeeld, degene naar wie hij opkeek. Wanneer Khalid tegen King zegt dat hij niet meer met zijn beste vriend Sandy om mag gaan, omdat Sandy homo is, neemt King dat advies direct aan. Als Sandy op een dag verdwijnt, komt King voor een dilemma te staan: houdt hij zijn belofte aan zijn broer, of helpt hij zijn beste vriend Sandy? En dat is niet het enige dilemma waar King voor komt te staan. Tijdens het gesprek waarin Sandy zei homo te zijn, gaf King toe dat hij soms denkt dat hij dat ook is.


King en de drakenvlinders van Kacen Callender boek

King en de drakenvlinders van Kacen Callender, recensie

Dit actuele jeugdboek is een coming-of-age verhaal over de zoektocht naar jezelf en wat het betekent om trouw te zijn tegenover degenen die je liefhebt. Kacen Callender heeft naar mijn mening de thema’s over het accepteren van je seksualiteit en de rouw om een geliefde op een geweldige manier met elkaar verweven. Op momenten zat ik dan ook met een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen. Als het niet om het verhaal zelf was, dan was het wel om de prachtige beschrijvingen van de auteur. Callenders boek is een verhaal die me diep wist te raken en waarvan ik denk dat het een heel mooie toevoeging is aan de jeugdliteratuur!

Hoopvolle jeugdliteratuur

Kings verhaal is er eentje die vele kinderen hoop kan geven in de zoektocht naar en de acceptatie van zichzelf. Of het nou om ras of seksualiteit gaat: de hoop en liefde spat van de bladzijdes af. Jong of oud, je gaat met de personages meeleven en wilt niets anders dan het beste voor hen. Ik zou het dan ook geweldig vinden om ooit nog een boek over King te lezen, maar aan de andere kant is het boek ook een mooi afgerond geheel. King en de drakenvlinders is een verhaal voor diegenen die graag meer diverse (jeugd)literatuur willen lezen over de LGTBQ+-community en over ras.

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van King en de drakenvlinders van Kacen Callender bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “King en de drakenvlinders, Kacen Callender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s