Zwart land, Noortje Brink

Zwart land van Noortje Brink recensie

Titel: Zwart land
Auteur(s): Noortje Brink
Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 111
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

*Recensie-exemplaar gekregen van Loft Books

Waardering: 4 uit 5.

Zwart land van Noortje Brink, samenvatting

Julie komt na jaren weer in contact met een oude vriendin van de middelbare school, Carmen. Wanneer Julie aangeeft dat de Zweedse vriend van haar huisgenoot een week komt logeren, nodigt Carmen Julie uit om die tijd bij haar in Brabant door te brengen. Om haar hoofd leeg te maken en tot rust te komen besluit ze het aanbod spontaan aan te nemen. Het belooft een gezellige, rustgevende tijd te worden; precies wat Julie nodig heeft. Uiteindelijk voelt het op het platteland van Brabant wel heel erg stil en de buren zijn ook niet bepaald in voor een praatje. Valt er iets te verbergen?


Omslag van Zwart zand van Noortje Brink

Zwart land van Noortje Brink, recensie

Deze korte thriller was weer een heerlijke ontsnapping: in slechts iets meer dan 100 pagina’s weet Noortje Brink je mee te nemen naar Brabant, waar de rust niet zo vredig is als je zou denken. De sfeer van het verhaal zat er weer goed in. Dat is iets wat voor mij in vrijwel elke thriller van Noortje Brink terugkomt, zoals Stille nacht waar ik de sfeer echt geweldig vond! In Zwart land proefde ik als lezer van de rust en vrede op het platteland van Brabant, maar tegelijkertijd voelde ik de kriebels omdat er natuurlijk iets niet pluis was. Maar wat dat precies was, daar kom je natuurlijk pas aan het einde achter.

Voorspelbaar, maar toch genieten

Helaas vond ik Zwart land redelijk voorspelbaar. Je weet eigenlijk aan het begin al hoe de vork in de steel zit, maar dat maakte deze Nederlandse thriller er voor mij gelukkig niet minder spannend op. Aan het einde vindt er namelijk nog een verrassende ontknoping plaats, die mij in ieder geval op het verkeerde been wist te zetten. Ook al was het maar voor heel even. Zwart land is een heerlijke thriller voor tussendoor, die je zo in één dag kunt uitlezen!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Zwart land van Noortje Brink bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Zwart land, Noortje Brink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s