Als drie druppels water, Linda Groen

Als drie druppels water recensie

Titel: Als drie druppels water
Auteur(s): Linda Groen
Uitgeverij: Uitgeverij Ellessy
Aantal pagina’s: 284
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Romantiek, Mystery

*Recensie-exemplaar gekregen van de auteur


Als drie druppels water van Linda Groen, samenvatting

Wanneer Lucy’s beste vriendin Jess omkomt bij een auto-ongeluk, probeert Lucy dit te verwerken in Clifford’s Cove. Daar aangekomen merkt ze dat ze aangestaard wordt door de bewoners en al gauw wordt zelfs de politie erbij gehaald. Op het politiestation blijkt het te gaan om Louise, die al jaren vermist wordt. En Lucy lijkt als twee druppels water op Louise. Niet veel later wordt ook Ally erbij gehaald, wie eveneens het evenbeeld van Louise, en dus van Lucy, is. Tussen Ally en Lucy ontstaat een unieke vriendschap en samen met de politie, Oliver en de knappe Ben, gaan ze op onderzoek uit. Hoe meer Lucy samen met de politie en Ally ontdekt, hoe meer mysteries er naar boven komen drijven. Tegelijkertijd twijfelt Lucy over haar relatie met Gauthier wat haar leven er niet makkelijker op maakt.


Het boek Als drie druppels water van Linda Groen

Als drie druppels water van Linda Groen, recensie

Linda Groens eerste roman is een luchtige, mysterieuze roman. Helaas lag de schrijfstijl mij niet zo: het was hier en daar iets té luchtig naar mijn smaak. Er kwamen zinnen en momenten in voor die me afleidden van het verhaal. Zo heb ik, naast natuurlijk het verhaal zelf, eveneens onthouden hoe lelijk de bank in het huisje waar Lucy verbleef wel niet was. Ik beschouw mezelf als een langzame lezer: ik lees elke zin letter voor letter en wil graag alles begrijpen. Dergelijke passages leiden mij dan af waardoor ik op dat moment eventjes uit mijn focus wordt gehaald en me niet zo door het verhaal kan laten meeslepen als ik zou willen. Voor anderen kan een dergelijke schrijfstijl juist voor een bepaalde, welkome luchtigheid zorgen. Want het was zeker een heerlijk luchtig verhaal.

Luchtige, feelgood mystery

Gelukkig was Als drie druppels water van Linda Groen zoveel meer: op momenten was het echt spannend, grappig en zelfs steamy. Kortom, het bevat alle thema’s die ik leuk vind in boeken. Ik bleef doorlezen om te weten te komen wat er met Louise gebeurd was. En hoe zou het eindigen met Lucy en Gauthier? Wat was er met Jess gebeurd? Is iedereen wel wie hij zegt dat die is? Je wordt als lezer van plottwist naar plottwist geworpen en elke plottwist maakt het mysterie rondom Louise nog groter. Uiteindelijk komt alles samen in een spannende ontknoping en vervolgens was het boek opeens veel te snel uit. Als drie druppels water is de debuutroman van Linda groen en het heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt naar meer van haar hand!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Als drie druppels water van Linda Groen bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Als drie druppels water, Linda Groen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s