De 5 boeken die ik in mei 2022 wil lezen

Mei TBR header

Het is alweer mei! Waar maart en april mijzelf een beetje tegenvielen wat lezen betreft, hoop ik in mei weer het lezen en bloggen lekker op te pakken. Ik denk dan ook dat het gaat helpen als ik mezelf niet een strakke TBR op ga leggen en vooral ga lezen waar ik zin in heb. Toch heb ik ook nog een aantal recensie-exemplaren liggen, en wil ik mijn King-per-maand weer oppakken. Waarom zitten er maar 24 uur in een dag en 30-31 dagen in een maand? Oh well, lees snel verder om te zien welke boeken ik in mei hoop te lezen!


1. Open water van Caleb Azumah Nelson

Twee jonge, Zwarte mensen ontmoeten elkaar ontmoeten elkaar in een pub in Zuidoost-Londen. Beiden hebben ze beurzen gewonnen voor privéscholen en beiden voelen ze zich daar niet thuis. Langzaam maar zeker worden ze verliefd op elkaar. Dit verhaal laat zien hoe twee mensen, die voor elkaar bestemd lijken te zijn, elkaar toch kwijt kunnen raken als ze zich laten leiden door angst en geweld. Open water* klinkt als een mooi, actueel verhaal en ik kijk er dan ook naar uit om hem te lezen!


2. Hier komen wij vandaan van Leonieke Baerwaldt

Een roman die ook al op mijn maart én april TBR stond. Hier komen wij vandaan* belooft een verhaal te zijn waarin de sprookjes van Andersen en Grimm hun hedendaagse weerklank vinden. Dat klinkt mij als muziek in de oren! Dat het om een debuut gaat, maakt mij nog nieuwsgieriger! In het verhaal leiden een moeder en dochter een zwervend bestaan, droomt een fabrieksarbeider erover om een tropische-vissenwinkel te beginnen, besluiten twee geliefden samen een huis te bouwen en wordt de kleine zeemeermin geconfronteerd met de harde werkelijkheid.


Mijn mei tbr

3. Het Cupcake Café van Jenny Colgan

Een boek dat al zowat het hele jaar op mijn maandelijkse TBR’s staat, maar waar ik helaas niet aan toe ben gekomen. Het Cupcake Café* is het begin van een nieuwe serie van (naar mijn mening) de koningin van feelgoodromans! Jenny Colgans boeken geven me dat ultieme fijne gevoel dat niet veel andere feelgoodromans mij weten te geven. Ik kijk dan ook erg uit naar het lezen van deze feelgoodroman: het eerste deel in de nieuwe serie ‘Cupcake Café’. Het klinkt weer heerlijk: Issy Randall is een ster in het bakken van de heerlijkste luchtige baksels. Dit is dan ook de reden waarom ze de grote stap waagt en haar eigen café opent: het Cupcake Café.


4. Dodelijk dilemma (Dead Zone) van Stephen King

John Smith ontwaakt na vier jaar uit een coma. Hij is qua uiterlijk nog precies hetzelfde als toen hij in de coma belandde, maar er is toch wat veranderd: hij heeft een helderziende gave. Hiermee kan hij in het verleden en de toekomst van anderen kijken. Dit laat de mensen om hem heen niet onberoerd, wat uiteindelijk leidt tot een onvermijdelijke climax. Om mijn King-per-maand weer op te pakken heb ik het ongelezen Kingboek met de minste pagina’s van de plank gepakt. En King kennende is het geen dun boekje: Dead zone telt meer dan 400 pagina’s. Hopelijk weet ik hem deze maand toch uit te lezen!


5. Kinderspel van Paul Cleave

De succesvolle thrillerschrijvers Cameron en Lisa Murdoch zijn op tournee ter promotie van hun nieuwe boek. Om het werk dat ze doen, grappen ze dat niemand zo goed weg zou kunnen komen met een misdaad als zij. Dan wordt hun 7-jarige zoon Zach vermist en komen ze zelf bovenaan de verdachtenlijst te staan: hebben ze de daad bij het woord gevoegd en eindelijk besloten te bewijzen dat zij weten hoe je de perfecte misdaad pleegt? Of is er iets anders aan de hand? Ik mag mee doen met de campagne voor Kinderspel. Het boek komt op 24 mei uit en ik heb er enorm zin in om het boek te lezen! Het klinkt als een originele thriller die me nu al nieuwsgierig maakt naar de uitkomst.

Welke boeken wil jij lezen in mei?


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s