Stille nacht, Noortje Brink

Op de achtergrond dennenbomen met lichtjes en op de voorgrond het omslag van Stille nacht van Noortje Brink

Titel: Stille nacht
Auteur(s): Noortje Brink
Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 114
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

*Recensie-exemplaar gekregen van LOFT books

Waardering: 4 uit 5.

Stille nacht van Noortje Brink, samenvatting

In Stille nacht volg je Karlijn die met haar vriend Sven de kerst doorbrengt in het sfeervolle Londen. Het is een welkome afleiding van haar stressvolle baan in een tbs-kliniek en een mooie start na het overwinnen van een burn-out. Het lijkt een geweldige vakantie en Karlijn en Sven hebben het heel erg naar hun zin. Ze genieten volop van de kerst in het prachtig gedecoreerde Londen, tot Karlijn het gevoel krijgt dat ze in de gaten wordt gehouden. Dit zorgt voor een ander verloop van de vakantie dan ze vooraf gedacht hadden.


Ereader met het omslag van Stille nacht van Noortje Brink met daarnaast een grote mok thee.

Stille nacht van Noortje Brink, recensie

Stille nacht is een kerstthriller die je geheid in, ietwat lugubere, kerstsferen zal brengen. En dan maakt het niet uit wanneer je het leest: of dit nou tijdens de feestdagen, of tijdens een hittegolf in de zomer is. Noortje Brink heeft naar mijn mening de sfeer in Stille nacht geweldig neergepend. Een kerstsfeer met een thrilling randje. Niet alleen de (kerst)sfeer zat er goed in; de onderhuidse spanning voelde ik eveneens. Net als Karlijn krijg je een onheilspellend gevoel van het verhaal. Je vermoedt dat er daadwerkelijk iemand is die Karlijn in de gaten houdt, maar wie is dit? En wat is diegene met Karlijn van plan?

Deus ex machina

De opbouw van het verhaal vond ik heel fijn. Ik zat snel in het verhaal van Karlijn, leefde met haar mee en zat op het puntje van mijn stoel op het moment van de actie. Waar velen in hun recensies laten blijken dat ze het onverwachte einde niet bij het verhaal vonden passen, voegde het voor mij juist wel iets toe. Het verhaal lijkt op maar één manier te kunnen eindigen, maar iemand steekt daar een stokje voor. Inderdaad onverwacht, maar ik vond het juist wel mooi passen. Stille nacht van Noortje Brink is dan ook een korte thriller die ik, mede dankzij de goed uitgewerkte sfeer en omgeving, en deze deus ex machina, niet snel zal vergeten!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Stille nacht van Noortje Brink bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Stille nacht, Noortje Brink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s