De puzzelaar, Marit Vanström

Op de achtergrond witte puzzelstukjes, op de voorgrond het omslag van De puzzelaar van Marit Vanstrom

Titel: De puzzelaar
Serie: Lianne Bloemen #1
Auteur(s): Marit Vanström
Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 158
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

Waardering: 4.5 uit 5.

De puzzelaar van Marit Vanström, samenvatting

Het eerste deel van de serie over Lianne Bloemen begint met het einde van de speurtocht naar een seriemoordenaar. Lianne en haar partner Thomas van Aaken zijn aangekomen bij een van hun laatste verdachten op de lijst: René Faro. Op basis van een gevoel en haar ervaring betreedt Lianne, tegen alle regels in, het schip van Faro. Hier vind ze het bewijs dat haar gevoel, opnieuw, gelijk heeft. Doordat ze de regels niet heeft gevolgd, is het echter nog maar de vraag of Faro ook daadwerkelijk achter de tralies eindigt. Wat het allemaal nog erger maakt, is een nieuwe seriemoordenaar: ‘De puzzelaar’. Deze moordenaar geeft de politie een puzzel waar ze hun hoofd over kunnen breken: in het gebouw van Radio Kootwijk wordt een samengesteld lichaam met zes slachtoffers gevonden. Zal Lianne deze puzzelaar te pakken en René Faro achter de tralies kunnen krijgen?


Mijn ereader van Kobo met daarop het omslag van De puzzelaar van Marit Vanström. Daarnaast houd ik met mijn linkerhand een grote mok thee vast. Op mijn duimnagel heb ik hartjesnagellak.

De puzzelaar van Marit Vanström, recensie

Ik lees deze serie over Lianne Bloemen in totaal de verkeerde volgorde: ik begon met deel 2 De schuldige, daarna las ik deel 3 De uitdaging en ik eindigde met deel 1 De puzzelaar. De conclusie die ik hieruit heb getrokken is dat je deze serie het beste in chronologische volgorde kunt lezen. Namen, personages en gebeurtenissen worden in de vervolgdelen veelvuldig besproken. Ja, je kunt deze serie in principe los van elkaar lezen, maar het is echt leuker als je het op volgorde leest. Ik heb enorm van alle drie de delen genoten, en zou ik de serie dan ook zonder nadenken nog een keer lezen. Maar deze keer wél op volgorde.

Veelzijdige verhalen

Wat ik bij elk deel van deze serie merk, is dat de verhalen ontzettend veelzijdig zijn. Naarmate ik het einde naderde, merkte ik dat ik me afvroeg of een gebeurtenis in dit boek had plaatsgevonden, of in één van de andere delen. De speurtocht naar de dader loopt niet simpelweg van het vinden van een lijk, naar het verzamelen van bewijs en uiteindelijk het aanwijzen van de dader. Nee, Lianne en Thomas maken verschillende overwegingen, onderzoeken het nodige bewijs door bijvoorbeeld undercover te gaan en reizen het hele land door op zoek naar hun dader. In dit eerste deel zijn ze dan ook op zoek naar twee seriemoordenaars, in plaats van simpelweg één.

Benieuwd naar meer

De thrillerserie over Lianne Bloemen is een van de originelere thrillerseries die ik heb gelezen. Ondanks dat ik geen van de personages echt geweldig leuk vind (ik zou geen vrienden met ze kunnen worden), vind ik wel dat ze goed zijn uitgewerkt en het maakt me zeker benieuwd naar meer verhalen over hen.

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van De puzzelaar bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “De puzzelaar, Marit Vanström

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s