Niet zonder jou, Wendy Brokers

Op de achtergrond hartjes-bokeh en op de voorgrond het omslag van niet zonder jou van Wendy Brokers

Titel: Niet zonder jou
Serie: Eindeloos #1
Auteur(s): Wendy Brokers
Uitgeverij: Kobo Original
Aantal pagina’s: 380
Gelezen als: E-book
Genre: Romantiek

*Recensie-exemplaar gekregen van Kobo


Niet zonder jou van Wendy Brokers, samenvatting

Tess komt uit een rijke familie, met ouders die meer aandacht voor hun werk hebben dan voor hun dochters. Na een verhuizing begint Tess haar laatste schooljaar op een nieuwe school. Al snel ontmoet ze de knappe en mysterieuze Jay en direct is er een onweerstaanbare aantrekkingskracht tussen de twee. Ondanks waarschuwingen van haar vriendin Guusje en Jay zelf, waagt Tess het toch om Jay beter te leren kennen. Tess is de eerste bij wie Jay open durft te zijn over de problemen binnen zijn familie. Keer op keer komt Tess voor een dilemma te staan: is het mogelijk om iemand in je leven te laten, die zo door het leven getekend is?


Ik houd mijn e-reader met daarop het omslag van Niet zonder jou van Wendy Brokers vast naast mijn kat Alfie die in de camera kijkt.

Niet zonder jou van Wendy Brokers, recensie

Voordat ik aan Niet zonder jou begon, had ik niet verwacht dat het zo’n heftig verhaal zou zijn. Nadat ik het boek als recensie-exemplaar kreeg, zag ik het keer op keer voorbij komen op Instagram. Elke keer met lovende woorden. Ik snap heel goed waar die lovende woorden vandaan kwamen: het is een verhaal die je gegarandeerd bij zal blijven. Het sleept je mee in de levens van Tess en Jay, die head-over-heels voor elkaar vallen op de eerste schooldag van het laatste jaar. Deze aantrekkingskracht wordt heel goed door Wendy beschreven en het is dan ook een boek waar de stoom vanaf komt.

Moeite met de leeftijd

Doordat het verhaal vertelt over de levens van twee middelbare scholieren, had ik niet verwacht dat de steamy scenes zó vurig zouden zijn. Dit was helaas iets wat mij niet altijd even lekker zat. Ik weet dondersgoed dat de meeste tieners op hun 16e beginnen te experimenteren, maar als 27-jarige voelde ik me behoorlijk ongemakkelijk tijdens het lezen van een dergelijke scène. En dat is niet wat ik wil tijdens het lezen van bladzijdes waar de vonken vanaf vliegen! Deze scènes waren sexy, maar omdat het een 16-/17-jarige betrof, kon ik er toch niet zo van genieten als ik doe wanneer het écht volwassene mensen betreft.

Wild rollercoaster ride

Niet zonder jou gaat niet enkel over de opbloeiende liefde tussen Tess en Jay. Het gaat ook over gebroken gezinnen. Tess komt uit een beschermend gezin, waar ze echter niet de aandacht van haar ouders krijgt die ze nodig heeft. Jay daarentegen komt uit een gezin waar hij dagelijks gevaar loopt door de losse handjes van zijn stiefvader. Het zijn twee tegenoverstelde werelden die elkaar ontmoeten in een emotioneel verhaal. Uiteindelijk wordt je niet enkel meegesleept door de liefde tussen Tess en Jay, maar ook door ook onvermijdelijke gebeurtenis. Omdat de volgende dele over een wat volwassenere Tess en Jay gaan, ben ik heel benieuwd naar het vervolg: Niet zonder ons.

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Niet zonder jou van Wendy Brokers bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Niet zonder jou, Wendy Brokers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s