De uitdaging, Marit Vanström

Titel: De uitdaging
Serie: Lianne Bloemen #3
Auteur(s): Marti Vanström
Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 298
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

*Recensie-exemplaar gekregen van Loft books

Waardering: 4.5 uit 5.

De uitdaging van Marit Vanström, samenvatting

In een illegaal gokpaleis, gerund door de Albanese maffia, wordt er wel een heel grimmig spelletje gespeeld. Mensen kunnen hun geld inleggen op het leven of de dood. De kandidaten die uitgedaagd worden, en waarop de gokkers hun geld kunnen inleggen, krijgen een verschrikkelijke uitdaging voorgelegd: of ze blijven zelf leven, maar hun familie wordt omgelegd, of ze plegen zelfmoord en hun familie blijft leven. Een nieuwe zaak voor Lianne Bloemen die het uiterste van haar professionaliteit en emoties vergt.


Ik houd mijn Kobo-ereader met daarop het ebook van De uitdaging vast voor de boekenkast.

De uitdaging van Marit Vanström, recensie

Omdat het vorige deel in de Lianne Bloemen-reeks, De schuldige, met een enorme cliffhanger eindigde, was ik uiteraard benieuwd naar het vervolg: De uitdaging. Je maakt kennis met Cassandra, die als gastvrouw in het illegale gokpaleis werkt. Door de hints naar haar persoonlijkheid en hoe ze reageert op het zien van de gruwelijke uitdaging waarop gegokt kan worden, wordt je benieuwd naar haar. Wat volgt is een spannend kat-en-muisspel en een race tegen de klok. Het spel met de ultieme uitdaging wordt namelijk iedere week op zaterdag gespeeld. Kunnen ze de volgende moord voorkomen?

Koppigste rechercheur ever

Ik heb al veel thrillers met koppige rechercheurs gelezen, maar Lianne Bloemen is denk ik wel de koppigste rechercheur van allemaal. Wanneer ze wordt opgedragen niet haar eigen gang te gaan, is dat precies wat ze doet. Dit zorgt natuurlijk voor superspannende scènes waarbij je geheid op het puntje van je stoel komt te zitten. Ik kan mezelf wel herkennen in de koppigheid van Lianne, maar niet waar het gaat om het spelen met haar eigen leven. Ik ben een eerste klas bange kip, dus ik zal niet zo snel in soortgelijke situaties terecht komen als waarin Lianne terecht komt. (Gelukkig maar)

Belofte voor een volgend deel

Ook De uitdaging eindigt weer met een grote cliffhanger. Ik ben superblij dat er nog een deel in de Lianne Bloemen-reeks volgt, maar niet dat ik nu weer moet wachten op het vervolg! 😉 Ik vind het geweldig hoe de verschillende zaken door Marit Vanström aan elkaar worden verhaald en de reeks verveelt echt op geen enkel moment. Een aanrader voor thrillerlezers van de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge, maar ook voor iedereen die van thrillers met spannende, originele zaken houdt!

Recensie deel 2

2 gedachten over “De uitdaging, Marit Vanström

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s