Mag ik bij jou, Sanne Hillemans

Op de achtergrond bokeh van stadslicht en op de voorgrond het omslag van Mag ik bij jou van Sanne Hillemans

Titel: Mag ik bij jou
Auteur(s): Sanne Hillemans
Uitgeverij: LOFT books
Aantal pagina’s: 287
Gelezen als: E-book
Genre: Romantiek

*Recensie-exemplaar gekregen van LOFT books

Waardering: 4 uit 5.

Mag ik bij jou van Sanne Hillemans, samenvatting

Amanda lijkt haar leven goed op orde te hebben: ze heeft een baan bij haar vaders makelaardij waar ze dagelijks energie uit haalt en haar vriend Pepijn is perfect relatiemateriaal. Wanneer er een moord in een nachtclub wordt gepleegd, lijkt er nog altijd geen vuiltje aan Amanda’s lucht te zijn. Tot ze de hoofdverdachte op beeldmateriaal herkent: het is haar jeugdvriend en -liefde, Roan. Ze staat dan ook voor een groot dilemma wanneer hij midden in haar woonkamer staat en haar vraagt of hij bij haar mag schuilen. Hij is, naar zijn zeggen, onschuldig. Hoe kan Amanda ooit nee zeggen tegen haar beste jeugdvriend, met wie ze zoveel mooie herinneringen deelt?


Een selfie. Ik houd voor mijn boekenkast mijn e-reader met daarop het omslag van Mag ik bij jou van Sanne Hillemans vast.

Mag ik bij jou van Sanne Hillemans, recensie

Vóór het vorige boek dat ik van Sanne Hillemans las, was ik nog niet heel bekend met het subgenre romantische thriller. Het blijkt er echter eentje te zijn die perfect bij me past. Doordat de romantische spanning wordt afgewisseld met ‘op-het-puntje-van-je-stoelspanning’ verveel ik me geen enkel moment. Het is een perfecte combinatie van twee genres waar ik zo van houd: romance en thrillers. Mag ik bij jou voldeed dan ook weer geweldig aan de verwachtingen die ik had gekregen na het lezen van Bewaak mijn hart.

Ongevoelig hoofdpersonage

Helaas stoorde ik me tijdens het lezen enkele keren aan het hoofdpersonage Amanda. Ik vond haar vaak redelijk egoïstisch en dan met name tegenover haar vriend Pepijn. Voordat Roan opnieuw in haar leven komt, lijkt ze een geweldige relatie te hebben. Vanaf het moment dat ze Roan ziet, lijkt ze deze relatie echter totaal vergeten te zijn. Wanneer de vurige passie oplaait tussen Amanda en Roan denkt ze dan ook geen enkele keer aan Pepijn; hij komt pas op een late moment weer terug in haar gedachten. Tuurlijk was ik 100% team Roan, maar dat vond ik toch wel enigszins ongevoelig.

Originele romantische thriller

Desalniettemin heb ik ontzettend genoten van Mag ik bij jou. Ik vond het een origineel plot, dat goed door Sanne Hillemans uitgedacht leek te zijn. Ondanks dat ik Amanda af en toe wat egoïstisch vond, heb ik de personages in mijn hart gesloten en kijk ik weer uit naar meer romantische thrillers van Sanne Hillemans!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Mag ik bij jou van Sanne Hillemans bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Mag ik bij jou, Sanne Hillemans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s