De 10 boeken die ik in februari 2022 heb gelezen

op de achtergrond houd ik de twee papieren boeken die ik in februari las omhoog voor mijn boekenkast, op de voorgrond een stuk tape met de tekst Februari Wrap up!

Februari was een geweldige leesmaand. Ik las in totaal 11 boeken, en dan voornamelijk e-books van recensie-exemplaren. Op een of andere manier lees ik e-books sneller dan papieren boeken, vandaar het hoge aantal gelezen boeken deze maand. E-books zijn heerlijk om te lezen in de trein, op weg naar werk, of liggend in bed voor het slapen gaan. Zo lees ik nog meer dan ik al deed en eindig ik deze maand met 11 gelezen boeken. Lees snel verder om te zien welke dat waren!


Een aantal boeken die ik las waren van A.W. Bruna, de uitgeverij waar ik werk. Om mijn mening compleet eerlijk en oprecht te houden, zal ik deze boeken niet bespreken, vandaar dat er minder dan 11 boeken in deze post opgesomd worden.

1. Blind verlangen van Julia Doornstein

Blind verlangen vond ik helaas niet zo goed. De personages en het verhaal voelden voor mij af en toe een beetje karikaturaal aan, waardoor ik het verhaal niet serieus kon nemen. Gelukkig zaten er fijne plottwists in die dan weer een hoop goedmaakten. Aan het einde werd ik verrast door een plottwist en kort daarop door nog weer een andere! Het plot maakte voor mij een hoop goed, maar helaas kan ik Blind verlangen toch niet meer dan 2,5 ster geven. Als jij je minder laat leiden door de personages en houdt van een goed verhaal, is Blind verlangen* misschien wel iets voor jou!

Waardering: 2.5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris


2. Bewaak mijn hart van Sanne Hillemans

Een spannende romance die me meer romantische thrillers wil laten lezen! De lezer volgt Noraly, die op het eerste oog een normaal leven lijkt te leiden. Niets is minder waar: ze wordt 24/7 beveiligd door haar vaders bodyguards. Noraly’s vader opereert namelijk in het criminele circuit, waardoor Noraly gevaar loopt. Op een dag wordt er een nieuwe bodyguard aangenomen: Chris. Noraly kan haar bodyguard niet langer negeren en langzaam bloeit er iets tussen de twee op. Bewaak mijn hart* is een roman vol steamy scenes, maar ook momenten waarop je op het puntje van je stoel zit. Geweldig!

Waardering: 4.5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris


3. Stille nacht van Noortje Brink

Een verlate kerstthriller die me meteen weer in (ietwat lugubere) kerstsferen bracht. Naar mijn mening een spannende thriller van Noortje Brink, waarbij de sfeer ontzettend goed overkwam. In Stille nacht* volg je Karlijn die met haar vriend Sven de kerst doorbrengt in het sfeervolle Londen. Het lijkt een geweldige vakantie en Karlijn en Sven hebben het heel erg naar hun zin, tot Karlijn het gevoel krijgt dat ze in de gaten wordt gehouden. Dit zorgt voor een andere afloop van de vakantie dan ze vooraf gedacht hadden.

Waardering: 4 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris


4. Gebroken meisjes van Simone St. James

Een heel andere thriller dan ik de afgelopen tijd gelezen heb. Deze thriller speelt zich deels af in het verleden en deels in het heden. Het verhaalt over kostscholen in de jaren ’50, de Tweede Wereldoorlog en 2014. Het heeft spooky vibes, maar ook zeker echte thriller vibes. Het verhaal gaat over één van de meisjes die van Idlewild Hall verdwenen is en nooit teruggevonden werd. Journalist Fiona, die twintig jaar geleden op vrijwel dezelfde plek haar zus verloor aan een brute moord, gaat op onderzoek uit. Door deze thriller ben ik heel benieuwd naar de andere thrillers van Simone St. James geworden.

Waardering: 5 uit 5.

Bestellen bij Libris


5. Warme winternacht van Fenna Zonneveld

Een kort verhaal waarmee ik naar mijn gevoel een beetje mijn tijd verspild heb. Het gaat over tieners die bij elkaar vast komen te zitten tijdens een sneeuwstorm. De samenvatting beloofde een warme liefdevolle nacht, maar dat kwam niet echt goed uit de verf. In de samenvatting werd over geen woord gerept over tieners die nog op de middelbare zitten, dus ik verwachtte een enigszins steamy winternacht. Hier kwam alleen niets van terecht. Achteraf vind ik dat alleen maar fijn, dat zou ik namelijk toch enigszins ongemakkelijk hebben gevonden bij tienerpersonages. Tja, niet mijn verhaal, maar voor tieners kan het wel een boek vol romantische spanning zijn gok ik zo!

Waardering: 1 uit 5.

Ik houd de twee papieren boeken die ik las omhoog voor mijn boekenkast: Een verschrikkelijk geheim en Sneeuwblind (van A.W. Bruna, dus deze komt niet in de lijst voor)

6. De citroen op de taart van Mirjam Mieserius

Wees gewaarschuwd! De citroen op de taart* is een kort verhaal waar je niet onvoorbereid in moet duiken: je krijgt geheid trek van alle lekkere dingen die Maria bakt 😏 In minder dan 80 pagina’s weet Mieserius je mee te nemen naar Frankrijk, waar Maria aan haar nieuwe kookboek werkt, en je verliefd te laten worden op de personages. Ik ben dan ook heel benieuwd geworden naar Mieserius’ volledige roman: Bestemming: Parijs! die in juli bij L.S. Amsterdam verschijnt.

Waardering: 4 uit 5.

Bestellen bij Libris


7. Mag ik bij jou van Sanne Hillemans

Na Bewaak mijn hart had ik behoefte aan meer van Hillemans’ hand, dus dook ik in Mag ik bij jou*. Opnieuw een spannende roman vol romantiek. Amanda staat voor een dilemma als haar jeugdvriend Roan na jaren voor haar neus staat: hij wordt gezocht voor moord, maar hij is onschuldig. Amanda besluit Roan bij haar te laten onderduiken tot ze genoeg bewijs hebben gevonden om zijn onschuld aan te tonen. Ondertussen bloeit hun oude vriendschap uit tot iets intiemers.

Waardering: 4 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris


8. Dun ijs van Noortje Brink

Een spannende korte thriller van Noortje Brink die je laat rillen van de kou en spanning. Saskia gaat met haar man, dochter en moeder Thea op skivakantie naar Oostenrijk. Al gauw merkt Saskia dat Thea zich niet op haar gemak voelt en zich continu angstig bewust is van haar omgeving. Wat is hier aan de hand en lopen Saskia en haar gezin ook gevaar? Een thriller met een plottwist die ik helaas al aan zag komen, maar wellicht ziet een wat meer onervaren thrillerlezer deze niet al van begin af aan aankomen!

Waardering: 3 uit 5.

Bestellen bij Libris


9. De uitdaging van Marit Vanström

Na de spannende cliffhanger in De schuldige, het tweede deel in de Lianne Bloemen-reeks, krijg je eindelijk antwoord in De uitdaging*. Het verhaal gaat door waar het tweede deel eindigde en je zit meteen weer in het volgende spannende verhaal. Ditmaal een thriller waarin geld ingelegd wordt op de levens van onschuldige mensen. Ook dit deel eindigt met een enorme cliffhanger, waardoor ik nu al niet kan wachten op het vervolg! Mijn volledige recensie komt op 14 maart online!

Waardering: 4.5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris


10. Een verschrikkelijk geheim van Cathy Glass

Een schokkend en waargebeurd verhaal die ik op de laatste dag van de maand uit ga lezen. Ik heb er zowat de hele maand over gedaan. Vooral omdat het begin me niet echt wist te pakken door de enigszins droge vertelstijl, maar na ongeveer de helft van het boek zat ik er echt in en werd ik gegrepen door het verhaal van Cathy en Tilly. Het werd steeds spannender: hoe zou het aflopen met Tilly, haar moeder Heather en stiefvader Dave? Weten Tilly en haar moeder aan de klauwen van Dave te ontsnappen? Wat is het verschrikkelijke geheim?

Waardering: 3.5 uit 5.

Lees mijn recensie || Bestellen bij Libris

Welke boeken las jij in februari?


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s