Virago, Pia Sophia

Op de achtergrond een rode verfachtige textuur op de voorgrond het omslag van Virago van Pia Sophia

Titel: Virago
Auteur(s): Pia Sophia
Aantal pagina’s: 188
Gelezen als: E-book
Genre: Horror, Fantasy, Korte verhalen

*Ik heb een recensie-exemplaar gekregen van de auteur

Waardering: 4.5 uit 5.

Virago van Pia Sophia, samenvatting

Horror, fantasy en feminisme komen samen in de wonderlijke verhalen van Pia Sophia, gebundeld in Virago. Het ene verhaal gaat over een muziektheater waar niets is wat het lijkt, het andere verhaal gaat over twee zussen die rustig in hun huisje in het bos wonen, maar worden getergd door bange mensen in het dorp. Uiteindelijk komen de vrouwen er sterker uit. Vandaar ook de titel van de bundel: Virago. Dit staat voor ‘vrouwelijke krijger, heldin’. En dat is precies wat de vrouwen in Virago zijn.


Een deel van mijn bed met daarnaast mijn nachtkastje. Daarbovenop ligt mijn e-reader met Virago erop open, er staat een grote mok thee naast met het woord 'Cozy.' erop.

Virago van Pia Sophia, recensie

Ik heb enorm genoten van de verhalen in Virago. Ze waren stuk voor stuk ontzettend origineel en verrassend. Het originele van elk verhaal zat hem voor mij met name in de uniekheid van de verhalen in de bundel zelf: ze waren allemaal anders, maar door het thema (heldinnen) vormden ze toch één geheel. En als ik zeg dat ze allemaal anders zijn, dan bedoel ik ook echt anders. Het ene verhaal gaat over twee heksen die in het bos wonen en daardoor meer neigt naar een fantasy verhaal. Het andere verhaal gaat over een meisje die ontzettend goed is in een bepaalde game. Doordat ze een meisje is, wordt ze niet serieus genomen door de jongens met wie ze gamet. Uiteindelijk komen de verhalen allemaal samen door hun hoofdpersonages: sterke vrouwen.

Beeldende schrijfstijl

Ik schrijf deze recensie zo’n twee maanden na de verhalen gelezen te hebben en ze staan me nog altijd scherp op het netvlies. Desalniettemin zou ik het geweldig vinden om de verhalen nog eens te herlezen, gewoon om nog eens te genieten van de beeldende schrijfstijl. Pia Sophia heeft me zeker weten te verrassen met haar verhalenbundel Virago en ik kijk uit naar meer verhalen van haar hand!

Virago is een aanrader voor lezers die houden van horror, korte verhalen en feministische twists!

Je kunt jouw exemplaar van Virago bestellen op de website van Pia Sophia!

4 gedachten over “Virago, Pia Sophia

      1. Hallo! Pia Sophia hier 🙂 Virago is beschikbaar in het Engels en in het Nederlands. Onder de knop “Add to cart” vind je een menu waarin je tussen de twee talen kunt kiezen. Hopelijk helpt dit! Laat het mij anders gerust weten.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s