Blind verlangen, Julia Doornstein

Op de achtergrond een uitzicht over Saint-Tropez op de voorgrond het omslag van Blind verlangen van Julia Doornstein

Titel: Blind verlangen
Auteur(s): Julia Doornstein
Uitgeverij: Loft Books
Aantal pagina’s: 130
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

*Recensie-exemplaar gekregen van LOFT books

Waardering: 2.5 uit 5.

Blind verlangen van Julia Doornstein, samenvatting

Tineke’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot aangeeft dat hij verliefd op iemand anders is geworden en dat zijn nieuwe liefde, tot overmaat van ramp, ook nog zwanger is. Van hem. Om compleet op nieuw te beginnen, laat Tineke haar hele huis renoveren. De renovatie duurt ongeveer drie weken, waardoor Tineke de keuze maakt om deze tijd in zonniger oorden door te brengen. Ze vertrekt naar Saint Tropez en verblijft in het resort van een oude schoolvriendin, Mirjam en haar knappe en aandachtige man Raymond. Al gauw begint Mirjam zich teneergeslagen te gedragen. Is het mooie, zonnige oord waar Tineke neergestreken is te mooi om waar te zijn?


Blind verlangen van Julia Doornstein, recensie

Op het eerste oog lijkt Blind verlangen een typische thriller te zijn die zich grotendeels afspeelt in een zonnig oord. Dat is ook voor een groot deel wat het is, dus wat dat betreft zijn er geen verrassingen. Tineke wordt bedrogen door haar man en vertrekt na de scheiding naar Zuid-Frankrijk. Daar aangekomen loopt het zonnige verhaal al gauw in het honderd. Er gaat iets gruwelijks mis, wat gevolgen heeft voor Tineke en haar verblijf in Saint-Tropez. Over de uitwerking van dit spannende verhaal was ik helaas niet echt enthousiast.

Karikaturale personages

Al snel nadat ik begonnen was met het lezen van Blind verlangen, merkte ik dat de personages in het verhaal op een bijna karikaturale manier uitgewerkt waren. Bepaalde dingen werden uitvergroot, zoals de neppe rijke vriendinnen van Tineke, Tineke die 100% gelukkig is met haar huwelijk en geen vuiltje aan de lucht ziet, haar man die doodleuk toegeeft dat hij haar bedriegt en dan haar meedeelt dat ze zich niet zo moet aanstellen als ze ineen stort. De rest van het verhaal las naar mijn mening hetzelfde, waardoor ik het verhaal niet echt serieus kon nemen en ik nooit echte spanning voelde.

Goede plottwists

Waar ik wel over te spreken ben, zijn de plottwists. Aan het begin van Blind verlangen lees je al over een belangrijk crisispunt aan het einde van het verhaal. Wat je niet weet is wie het betreft en waarom dit zo gelopen is. Tijdens het lezen markeerde ik dan ook een aantal clues die me naar de ontknoping zouden hebben moeten leiden. Aan het einde werd ik echter verrast door een plottwist en kort daarop door nog weer een andere! Het verhaal zelf maakte voor mij een hoop goed, maar helaas kan ik Blind verlangen toch niet meer dan 2,5 ster geven.

Laat jij je minder leiden door personages en meer door goede plottwists? Bestel jouw exemplaar van Blind verlangen van Julia Doornstein bij Libris en steun zo je lokale boekhandel!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Blind verlangen, Julia Doornstein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s