De 5 boeken die ik in februari 2022 wil lezen

Op de achtergrond een aantal boeken die ik in februari hoop te lezen en op de voorgrond de tekst 'Februari TBR!'

Februari is vaak een maand waarin we vooruit kijken naar de lente, maar het weer ons toch nog weet te verrassen met een flink pak sneeuw. Ergens hoop ik dat dit ook dit jaar weer het geval is, maar aan de andere kant kijk ik ook wel heel erg uit naar zonniger dagen! Tijdens het nadenken over welke boeken ik in de komende maand wilde gaan lezen, kon ik niet echt kiezen. Dit overkomt me niet vaak, maar ik heb mezelf een vrijkaart gegeven: deze maand ga ik wat meer moodlezen. Boeken lezen afhankelijk van waar ik zin in heb. Ik heb namelijk genoeg recensie-exemplaren en boeken voor mijn werk liggen die ik nog wil lezen. Genoeg keuze dus! In deze post licht ik er een aantal uit.


1. Het Cupcake Café van Jenny Colgan

Het begin van een nieuwe serie van (naar mijn mening) de koningin van feelgoodromans! Jenny Colgans boeken geven me dat ultieme fijne gevoel dat niet veel andere feelgoodromans mij weten te geven. Ik kijk dan ook erg uit naar het lezen van Het Cupcake Café*, deel 1 in de nieuwe serie ‘Cupcake Café’. Het klinkt weer heerlijk: Issy Randall is een ster in het bakken van de heerlijkste luchtige baksels. Dit is dan ook de reden waarom ze de grote stap waagt en haar eigen café opent: het Cupcake Café.


2. Een verschrikkelijk geheim van Cathy Glass

Een verschrikkelijk geheim* bevat waargebeurde, hartverscheurende verhalen over een pleegmoeder en de kinderen die ze onder haar hoede neemt. Cathy is deze pleegmoeder en op een dag vraagt Tilly of ze opgenomen kan worden in een pleeggezin. Haar vader misbruikt haar moeder en haar moeder weigert deze gevaarlijke situatie te ontvluchten. Ze komt terecht bij Cathy, maar wanneer Tilly met een schram op haar wang terugkomt van een bezoek aan haar vader begint Cathy zich ernstige zorgen te maken.


Een tafeltje met een mooie plek voor boeken. Daarin staan enkele boeken die ik in februari hoop te lezen. Op het tafeltje staat ook een plantenpotje in de vorm van een witte vuurtoren met daarin een klimopplantje.

3. Catfish Blues van Sara Lövestam

De onopvallende Texas is stiekem verliefd op zijn populaire klasgenoot André. Omdat Texas het niet aandurft om André in het echt aan te spreken, maakt hij een nepaccount aan. Hier doet hij zich voor als het knappe meisje Hilma. Zo lukt het Texas om contact te leggen met zijn geheime liefde. Tot al gauw blijkt dat ook Hilma niet is wie ze lijkt. Catfish Blues* is een LGBTQ+ roman over je anders voordoen dan je bent, enkel om geaccepteerd te worden.


4. Een meedogenloos gehoor van Mauk Westerman Holstijn

Korte verhalen van een debuterende jonge schrijver. In elk verhaal in Een meedogenloos gehoor* is er wel iets geks aan de hand en niets is wat het op het eerste oog lijkt. Ik ben ontzettend benieuwd naar de uitwerking van de belofte dat de onderhuidse spanning de lezer in een wereld achter de bekende wereld weet te trekken.


5. Billy Summers van Stephen King

Mijn tweede King van het jaar 2022. Dit is het nieuwste verhaal van Stephen King dat vorig jaar in augustus verscheen. Ik heb er goede verhalen over gehoord, dus ik ben uiteraard ontzettend benieuwd! Het is een verhaal over Billy Summers, een huurmoordenaar die slechts één voorwaarde heeft: degene die hij moet vermoorden, moet wel een echte slechterik zijn. De tijd is voor Billy gekomen om zijn pistool aan de wilgen te hangen en met het huurmoordenaarsschap te stoppen. Maar dat is nog niet zo simpel als het lijkt.

Welke boeken wil jij in februari lezen?


*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s