Je liet mij leven, Catherine Ryan Howard

Op de achtergrond de toetsen van een typemachine. Op de voorgrond de cover van Je liet mij leven van Catherine Ryan Howard

Titel: Je liet mij leven
Auteur(s): Catherine Ryan Howard
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Thriller

*Recensie-exemplaar gekregen van Boekerij

Waardering: 4.5 uit 5.

Je liet mij leven van Catherine Ryan Howard, samenvatting

Op een nacht in 2001 wordt de familie van Eve Black aangevallen. Enkel Eve overleefd deze gruwelijke aanval. Jaren na dato durft Eve het aan om over deze zwarte bladzijde in haar leven te schrijven en ze publiceert het boek Je liet mij leven. Hierin bespreekt ze niet enkel de nacht waarin de Spoorloze Man haar eigen familie aanviel, maar ook de aanvallen op de andere slachtoffers van deze seriemisdadiger.

Vlak na de publicatie krijgt Jim het boek in handen en zijn grootste nachtmerrie komt uit. Zijn daden worden in Je liet mij leven uitvoerig besproken en Eve belooft de dader met dit boek te pakken te krijgen.


Het boek Je liet mij leven van Catherine Ryan Howard ligt op een houten vloer. Daarnaast houd ik met mijn rechterhand een kopje thee vast. Ik heb een mosterdgele dikgebreide trui aan.

Je liet mij leven van Catherine Ryan Howard, recensie

Uit de samenvatting van het boek is al op te maken dat je als lezer aan het begin van het verhaal de dader al leert kennen. Ik hou van zulke boeken, want het is een kunst om het verhaal dan nog spannend weten te maken! En Catherine Ryan Howard heeft dat supergoed gedaan. Beetje bij beetje leer je meer over de verschrikkelijke misdaden die Jim Doyle gepleegd heeft, maar je weet nog niet waarom en hoe hij na twintig jaar nog altijd de politie weet te ontlopen. Ik vond het geweldig dat je in het (echte) boek Je liet mij leven ook grote delen uit het (fictieve) boek Je liet mij leven van Eve Black te lezen kreeg.

Leest als echte true crime

Deze delen uit het fictieve boek lazen als echte true crime: je krijgt een beeld van de misdaden die de serieaanvaller gepleegd heeft en hoe het onderzoek daarnaar verliep. Je leert de mensen bij de politie kennen, de verslaggevers en natuurlijk enkele slachtoffers. Je leest dit fictieve boek tegelijkertijd met Jim. Dit zorgt ervoor dat je als lezer niet meer of minder weet dan Jim over het onderzoek naar de Spoorloze Man in de afgelopen twintig jaar. Het blijft dus voor zowel Jim als de lezer spannend of Eve Black de dader heeft weten te ontmaskeren. Tegelijkertijd weet je dat Jim nog altijd op vrije voeten is, dus dat draagt ook bij aan de vraagtekens die je als lezer hebt.

Geen echte plottwists, maar toch superspannend

Natuurlijk bevat het verhaal enige plottwists, maar dit zijn niet zulke joekels als ik normaal van thrillers gewend ben. Twee daarvan hadden wel een mini wow-factor. Desalniettemin is het boek van de eerste tot de laatste bladzijde superspannend!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Je liet mij leven van Catherine Ryan Howard bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Je liet mij leven, Catherine Ryan Howard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s