De Zilveren Uitverkorene, Evy Laumen

Op de achtergrond een Zweeds bos van bovenaf, op de voorgrond het omslag van Evy Laumen's De Zilveren Uitverkorene

Titel: De Zilveren Uitverkorene
Auteur(s): Evy Laumen
Uitgeverij: Brave New Books
Aantal pagina’s: 319
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Young Adult, Fantasy

*Ik heb een recensie-exemplaar gekregen van de auteur

Waardering: 4 uit 5.

De Zilveren Uitverkorene van Evy Laumen, samenvatting

Saga is een Uitverkorene: met slechts één aanraking heelt ze gewonde Zonnekrijgers in het diepste geheim. De Isdrottning, leidster van de Maankrijgers, is namelijk naar Saga op zoek. Ze wil Saga’s krachten misbruiken. De ontdekking van Saga door de Isdrottning moet koste wat het kost voorkomen worden. Net voor haar achttiende verjaardag gebeurt het dan toch: Saga’s schuilplaats wordt ontdekt door de Maankrijgers. Er zit voor Saga niets anders op dan de wildernis invluchten samen met de eigenaardige Jonas en haar beschermers Sven en Luca. Keer op keer komt Saga voor verrassingen en leugens te staan. Wie kun je nog vertrouwen als een leugen jouw waarheid is?


Ik houd het boek De Zilveren Uitverkorene van Evy Laumen vast voor mijn boekenkast.

De Zilveren Uitverkorene van Evy Laumen, recensie

Toen Evy mij vroeg of ik De Zilveren Uitverkorene wilde lezen en recenseren voor haar blogtour, twijfelde ik eerst een beetje. Ik lees tegenwoordig eigenlijk helemaal geen YA fantasy meer: gewoon omdat het mijn smaak niet (meer) is. Tegelijkertijd werd ik enorm aangetrokken doordat het verhaal en de wereld gebaseerd is op de tijd, gewoonten en cultuur van de Vikingen. Ik ben super geïnteresseerd in deze tijd en gewoonten en dat was dus wat mij over de streep trok om De Zilveren Uitverkorene te lezen en recenseren. Ik kan jullie verklappen: ik ben positief verrast door dit spannende debuut!

Geweldige verhaalopbouw

Allereerst was het verhaal supergoed opgebouwd. Je kunt gewoon merken dat Evy er moeite in heeft gestopt om de structuur en de loop van het verhaal te laten kloppen. Waar een personage op een gegeven moment een onverwachte handeling doet, wordt deze voor het einde van het verhaal verklaard. Er zaten naar mijn gevoel geen open einden in wat het een mooi en af verhaal maakte! Het enige waar ik af en toe wel tegenaan liep was het overmatige gebruik van het woord ‘echter’. Het woord ‘echter’ kwam op vrijwel elke pagina voor, maar wellicht irriteerde mij dat enkel omdat ik een zeldzame ‘echter’-hater ben … Desalniettemin zorgt de opbouw van het verhaal, en natuurlijk het verhaal zelf, er zeker voor dat in de toekomst meer van Evy wil lezen. Het kan vanaf hier namelijk alleen maar nóg beter worden!

Boordevol spannende plottwists

In de samenvatting van De Zilveren Uitverkorene komt al even naar voren dat Saga wordt geconfronteerd met leugens. Deze leugens zorgen ervoor dat het verhaal boordevol onverwachte plottwists zat die zelfs deze fanatieke thrillerlezer niet zag aankomen! Sommige lieten me echt met open mond achter. De plottwists kwamen daarbij niet uit het niets vallen, wat bij sommige andere verhalen wel het geval is. Achteraf gezien klopte alles gewoon aan alle kanten. Opnieuw een applaus van mij voor de geweldige opbouw van het verhaal!

De Zilveren Uitverkorene is een aanrader als je houdt van fantasy, Young Adult en vikingen!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van De Zilveren Uitverkorene van Evy Laumen bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “De Zilveren Uitverkorene, Evy Laumen

  1. Nederlandse fantasy heeft sowieso een streepje voor! Misschien moet je gewoon niet te veel van het genre lezen, maar af en toe vind ik het heerlijk, zo’n fantasiewereld.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s