De 8 boeken die ik in december 2021 heb gelezen

Op de achtergrond het stapeltje boeken dat ik in december las en op de voorgrond de tekst December wrap up!

Dankzij de boeken die ik in december las, heb ik mijn 2021 op het gebied van boeken goed kunnen afsluiten. Ik las vorige maand 10 boeken welke ik allemaal redelijk hoge ratings gaf! Het geeft me moed en hoop voor een 2022 met evenveel, of nog meer, boeken om te lezen. Welke boeken ik in december las, lees je in deze post!


Een aantal boeken die ik las waren van A.W. Bruna, de uitgeverij waar ik werk. Om mijn mening compleet eerlijk en oprecht te houden, zal ik deze boeken niet bespreken, vandaar dat er minder dan 10 boeken in deze post opgesomd worden.

1. Een coquette vrouw van Carry van Bruggen

Dit is een boek die mijn top 7 favoriete boeken van 2021 heeft gehaald. Het was het eerste oudere literaire werk dat ik in tijden las en het heeft me heerlijk verrast. Het was een mooi en indrukwekkend verhaal om te lezen, dat me zeker nog lang bij zal blijven. Ondanks dat het wat oudere taal betreft, leest Een coquette vrouw* vooral dankzij het aangrijpende verhaal fijn en redelijk snel weg.

Waardering: 5 uit 5.

Bestellen bij Libris || Lees mijn recensie


2. Sneeuwwit van Samuel Bjørk

Een heerlijke winterse thriller die je meeneemt naar Noorwegen. Het is een thriller waarin de lezer te maken krijgt met een creatieve moordenaar: de plaats delicten zijn zo opgemaakt dat ze haast op schilderijen lijken. Je maakt in dit verhaal voor het eerst kennis met Mia Krüger en Holger Munch. Ondanks dat Sneeuwwit* het vierde deel in de serie over dit speurdersduo is, kun je het ook als het eerste deel lezen!

Waardering: 4 uit 5.

Bestellen bij Libris


3. Perfect van Liz Hartevelt

Perfect* is een geweldig boek als je op zoek bent naar een sexy New Adult roman vol humor en leuke personages. Het was zeker een verslavend verhaal om te lezen! Je leest het vanuit beide perspectieven waarbij het ene hoofdstuk subtiel overloopt naar het volgende. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen! Van enkele bijpersonages kreeg je net genoeg een kijkje in hun leven om benieuwd te worden naar hun verhaal. Ik hoop dan ook dat Liz Hartevelt ooit die verhalen uitwerkt tot hun eigen boeken!

Waardering: 3 uit 5.

Bestellen bij Libris || Lees mijn recensie


4. Moordplan van Nan Adams

Het derde deel in de serie Vera op de Veluwe. Hierin volgen we Vera naar Oostenrijk, waar ze op bezoek gaat bij haar nieuwe liefde Rob. Eenmaal aangekomen in Oostenrijk komt ze erachter dat er iets verschrikkelijks is gebeurd. Voor ze het weet, wordt Vera weer een nieuw mysterie in getrokken, die haar niet los kan laten. Het was weer een vermakelijke cozy mystery die spannender was dan het vorige deel!

Waardering: 3 uit 5.

Bestellen bij Libris


Stapeltje boeken dat ik in december las. Van boven naar beneden: Mannenmaal, Een coquette vrouw, De jacht, De trouwe lezer en Sneeuwwit.

5. Virago van Pia Sophia

Een collectie van korte verhalen met in de hoofdrol heldinnen. Vrouwen die allemaal op hun eigen manier het duister tegemoet treden. Vrouwen die voor zichzelf opkomen en zich niet laten kleineren. Het was een geweldig spannende bundel om te lezen, vol duistere, gekke en unieke twists. Pia Sophia heeft me zeker weten te verrassen met haar verhalenbundel Virago* en ik kijk uit naar meer verhalen van haar hand!

Waardering: 4 uit 5.

6. Mannenmaal van Rinske Hillen

Een verhaal dat me van tevoren heel erg aantrok vanwege het heftige onderwerp waar het over gaat: euthanasie. Ondanks dit heftige onderwerp was het een heel mooi boek om te lezen, ik heb zelfs een aantal plekken in het boek gemarkeerd wat ik niet vaak doe! De zinnen waren gewoon zo prachtig en haast melodieus om te lezen dat ik ze extra aandacht moest geven. Het onderwerp euthanasie wordt eveneens op een interessante manier uitgewerkt. Mannenmaal* laat zien dat het iets is wat nog lang een onderwerp van discussie gaat zijn, gewoon omdat er geen juiste oplossing lijkt te zijn die voor iedereen passend is.

Waardering: 5 uit 5.

Bestellen bij Libris


7. Double Barrel Horror: Highway Hunger / Motel Madness van Calvin Demmer

Een gruwelijk goede bundel met twee korte verhalen van horrormeester Calvin Demmer. Ik las deze om nog het laatste boek te lezen om mijn reading challenge te halen en met slechts 28 pagina’s was hij dan ook snel uit. De twee verhalen* waren geweldig om te lezen en een feest voor de horror fantasie: twee unieke en creepy verhalen die echt tot de verbeelding spreken.

Waardering: 5 uit 5.

8. De heks van Limbricht van Susan Smit

Dit boek heb ik als luisterboek geluisterd, maar ik zou heb dolgraag herlezen als papieren boek! Het was precies zoals ik historische romans graag heb: gedetailleerd over de setting en personages waar je meer over wilt weten en een band mee opbouwt. Het interessante is ook dat de roman gebaseerd is op waargebeurde historische gebeurtenissen en feiten!

Waardering: 5 uit 5.

Bestellen bij Libris

Welke boeken las jij in december?


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

*Deze boeken heb ik gekregen als recensie-exemplaar of van mijn werk. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s