Het eilandhotel, Jenny Colgan

Op de achtergrond een groene kerstboom met lichtjes. Op de voorgrond het omslag van Het eilandhotel van Jenny Colgan

Titel: Het eilandhotel
Serie: Café Zon & Zee #4
Auteur(s): Jenny Colgan
Uitgeverij: L.S. Amsterdam
Aantal pagina’s: 320
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Romantiek

*Recensie-exemplaar gekregen van L.S. Amsterdam

Waardering: 5 uit 5.

Het eilandhotel Jenny Colgan, samenvatting

Het is bijna kerstmis op het eiland Mure. De mooiste en meest gezellige tijd van het jaar waarin de glühwein rijkelijk vloeit, de maretakken opgehangen en cadeautjes ingeslagen worden. Het is ook de tijd waarin Flora en Fintan het hotel op het noordelijkste puntje van het eiland draaiende moeten krijgen. Daarvoor moet er echter nog veel gebeuren. Ze krijgen te maken met vele tegenslagen. Zal het ze lukken om het hotel voor de Grote Opening, zonder al te veel problemen, af te krijgen?


Een gezellig tafereel met een kop warme thee, het boek het Eilandhotel van Jenny Colgan en een knapperend haardvuur op de televisie

Het eilandhotel Jenny Colgan, recensie

Het vierde deel in de Café Zon & Zee serie van Jenny Colgan. En wat geniet ik toch elke keer weer. Jenny Colgan weet als geen ander personages neer te zetten en sfeer te omschrijven. Je waant je werkelijk op het eiland Mure, samen met de andere eilandbewoners. Het is dan ook keer op keer moeilijk om Het eilandhotel, na het uitlezen, weg te leggen en Mure weer te verlaten. Als het even kon, pakte ik nu mijn hele hebben en houwen in en verhuisde ik naar Mure!

Geweldige verhaalstructuur

De hoofdstukken van deze Jenny Colgan boeken zijn kort en hebben vrijwel allemaal een of andere cliffhanger. Dit zorgt ervoor dat Het eilandhotel niet alleen na het uitlezen, maar ook zeker tijdens het lezen moeilijk weg te leggen is! Je krijgt een kijkje in de levens van vele eilandbewoners van Mure en elk hebben ze hun eigen problemen waar je als lezer het fijne van wilt weten. Je gunt elk personage namelijk enkel het beste! Na het uitlezen van Het eilandhotel spoken er nog altijd onbeantwoorde vragen rond in mijn hoofd over hoe het verder met die en die eilandbewoner af zal lopen.

Deel 1 van deze Jenny Colgan serie

Ik heb nog altijd het eerste deel van de Café Zon & Zee serie niet gelezen. Gek hè?! Aan de ene kant vraag ik me af waarom ik er niet direct induik. Aan de andere kant is het alleen maar fijn: nu heb ik nog een heel boek om mee terug te kunnen keren naar de personages en naar Mure! Ik ben namelijk nog lang niet klaar om afscheid te nemen van dit gezellige eiland met haar mooie inwoners.

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Het eilandhotel van Jenny Colgan bij de lokale boekhandel via Libris!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s