Zand erover serie, Susan Muskee

Op de achtergrond een begraafplaats met bloemen. Op de voorgrond het omslag van het eerste boek in de Zand erover serie van Susan Muskee

Titel: Toeval, Toekomst, Toegift
Serie: Zand erover #1, #2, #3
Auteur(s): Susan Muskee
Uitgeverij: Kobo
Aantal pagina’s: 192, 185, 184 (561 totaal)
Gelezen als: E-book
Genre: Romantiek

*Recensie-exemplaren gekregen van Kobo

Waardering: 4 uit 5.

Zand erover Susan Muskee, samenvatting

Om spoilers te voorkomen geef ik hier enkel de samenvatting van deel 1 van de Zand erover serie: Toeval.

Roos is werkzaam als uitvaartondernemer en haar liefdesleven is dan ook zogezegd meer dood dan levend. Op een dag overlijdt haar onderbuurvrouw, mevrouw Roelofs, die een goede vriendin van Roos was. Samen met de arrogante kleinzoon van mevrouw Roelofs erft Roos een mooi bedrag, maar er hangt wel een voorwaarde aan: ze moet eerst vijf keer met de kleinzoon, Jurre, op date … Zullen Roos en Jurre er ongeschonden uitkomen en misschien in elkaar wel hun soulmate vinden?


Het e-book van het eerste boek in de Zand erover serie van Susan Muskee op een houten ondergrond met daarnaast herfstdecoraties en een mok met het woord 'cozy'

Zand erover Susan Muskee, recensie

Wat een heerlijke feelgood serie was dit: goed uitgewerkte personages, humor en af en toe een beetje spanning. De serie geeft een mooi kijkje in het vak van uitvaartondernemer, waar ik eigenlijk bar weinig van wist. Net als de meeste mensen waren mijn gedachten over het vak, voordat ik deze serie las: ‘waarom zou je ervoor kiezen om uitvaartondernemer te worden?’ Je wordt immers dag in dag uit geconfronteerd met de dood. Niks gezelligs aan. Zand erover van Susan Muskee laat echter supergoed de waarde van het vak zien. Je helpt mensen in de moeilijkste tijd van hun leven met iets wat onvermijdelijk is: de dood van een geliefde. Iedereen weet hoe belangrijk een goed afscheid is en dat komt in deze serie ontzettend goed naar voren.

Perfecte combinatie

Genoeg over het vak van uitvaartondernemers. Laten we het hebben over de geweldige combinatie van humor, romantiek en spanning in deze serie van Susan Muskee. Alle drie kwamen ze in precies de goede doses en op de perfecte momenten naar voren. De personages zijn goed opgebouwd en je krijgt een band met elk personage, niet enkel met het hoofdpersonage Roos. Ik ben ook gaan houden van Jurre, Famke, Camilla en eigenlijk alle andere personages! De humor, spanning en fijne personages zorgen ervoor dat je niets anders wilt dan doorlezen.

Ik wil meer!

Het derde deel eindigde voor mijn gevoel vrij abrupt. Ik was nog lang niet klaar met de verhalen en personages: ik wil meer! Voor mijn gevoel zit er ook nog zoveel meer in deze wereld van Susan Muskee, dus ik hoop heel erg dat er ooit nog een vierde deel in de Zand erover serie komt!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaren van Zand erover van Susan Muskee bij Kobo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s