Soon, Lois Murphy

Op de achtergrond een mistig griezelig bos. Op de voorgrond de cover van Soon van Lois Murphy.

Titel: Soon
Auteur(s): Lois Murphy
Uitgeverij: Titan Books
Aantal pagina’s: 415
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Horror

Waardering: 4 uit 5.

Lois Murphy Soon samenvatting

In het dorpje Nebulah is er iets vreemds aan de hand. Elke avond komt er een mysterieuze mist opzetten waardoor de inwoners zich in hun huizen terugtrekken en zich niet buiten laten zien. Als je buiten bent als het donker is, ben je namelijk binnen mum van tijd dood. Uiteindelijk zijn er nog slechts zes inwoners over; de rest is vertrokken of is gegrepen door de mist. Pete heeft net als zijn vijf lotgenoten geen plek om naar toe te vluchten en zit zijn tijd uit in Nebulah. Tot hij op een dag een medium van de mist redt. Zij doet hem een voorspelling waardoor hij toch besluit te vertrekken – en wel binnenkort.


Ik houd Soon van Lois Murphy vast voor de boekenkast

Lois Murphy Soon recensie

Dit boek stond al enige tijd op mijn plank, geduldig te wachten tot het eindelijk opgepakt zou worden. Het was niet zo dat ik niet aangetrokken werd door de cover of door de ondertitel ‘If you’re out after dark you’re already dead.’ Ik had al die tijd enorme zin om het boek te gaan lezen. Vraag me niet waarom ik dan wel zo lang heb gewacht: het boek maakte veel van mijn verwachtingen waar! Waar ik als horrorfan persoonlijk van blood ‘ n gore houd, kan het juist ook heel erg verfrissend zijn als een horrorboek een ander pad in slaat. Zoals Soon deed.

Geen eng boek

Soon is een sluimerend horrorverhaal, waarbij de spanning vooral op de achtergrond aanwezig is en slechts af en toe zijn kop laat zien. Het was daarom ook geen eng boek: het zal je niet de stuipen op het lijf jagen en je zult er geen slapeloze nachten aan overhouden. Toch is het echte horror en weet Lois Murphy je tot aan het einde toe op het puntje van je stoel te houden! Het verhaal ontvouwt zich langzaam maar zeker en geleidelijk aan krijg je meer en meer te weten over Nebulah. Over wat er in de mist schuilgaat en waarom deze laatste zes mensen niet gewoon hun biezen pakken en vertrekken. Juist dit sluimerende maakte het voor mij erg goed!

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Soon van Lois Murphy bij de lokale boekhandel via Libris!


Deze post bevat affiliate links en ads. Dit betekent dat ik een percentage van het bedrag krijg, als jij producten via deze links op mijn blog koopt. Je betaalt hiervoor niks extra, maar je maakt er wel een mede boekenwurm heel blij mee!

Een gedachte over “Soon, Lois Murphy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s