De 7 boeken die ik in oktober 2021 heb gelezen

De stapel papieren boeken die ik las in oktober met op de voorgrond een stuk tape en daarop de tekst: 'Oktober wrap up!'

Oktober is weer veel te snel voorbij gegaan. Helaas heb ik niet zoveel spooky boeken gelezen als ik vooraf had gedacht, maar ik heb alsnog een aantal geweldige boeken gelezen. Gelukkig lees ik het hele jaar door spannende boeken, dus mijn dosis horror krijg ik altijd binnen. Welke boeken ik in oktober heb gelezen, lees je in deze post!


1. Onder water van Marja West

Onder water* is het eerste deel in de ‘Veilige haven’ serie. Sam en Sofia, twee Nederlandse zussen, komen er na de dood van hun moeder achter dat ze een halfbroer op Sicilië hebben, Vico. Vico maakt deel uit van een grote Italiaanse familie, beter bekend als de Cosa Nostra. Hij heeft nog een grote schuld openstaan bij zijn neven en moet deze zo snel mogelijk aflossen, wil hij niet eindigen in de Ionische Zee. Ik heb erg van deze Nederlandse thriller genoten. Mijn hele recensie lees je hier!

2. Vers bloed van Nan Adams

Vers bloed is het eerste deel in de ‘Vera op de Veluwe’ serie. Na het overlijden van haar man maakt Vera de rigoreuze beslissing om voor een half jaar een huisje op een camping op de Veluwe te huren. Al gauw merkt ze dat het toch niet zo idyllisch en rustig is als ze van te voren had verwacht. Vers bloed was een feelgood thriller, ofwel een cosy mystery. Ja, er vielen doden. Nee, het was niet eng. Ik zou Vera zelfs achterna willen reizen en zelf een huisje op de Veluwe huren!

3. Sneeuwstorm van Nan Adams

Sneeuwstorm is het tweede deel in de ‘Vera op de Veluwe’ serie. Vera woont nu in haar eigen huisje op de Veluwe en heeft haar plekje in het dorp dubbel en dwars verdient. Ze neemt voor een tijdje het warenhuis van een vriendin over waar ze al gauw stuit op nog meer mysteriën. Helaas vond ik dit tweede deel minder dan het vorige deel. Waar het vorige deel, naast het feelgood gedeelte, nog redelijk duister was, was dit tweede deel dat veel minder. Desalniettemin ben ik onlangs begonnen in het derde deel in de serie: Moordplan. Het heeft een hoog feelgood gehalte wat ik dan wel weer heel lekker vind. Als je echter evenveel moord en doodslag verwacht als in het eerste deel dan moet je je ideeën even bijstellen. Verder zeker het lezen waard!


De fysieke boeken die ik in oktober las, vastgehouden voor de boekenkast

4. De meisjes van Annet Schaap

De meisjes* is een collectie korte verhalen, gebaseerd op de sprookjes die we allemaal kennen. In deze verhalen spelen echter meisjes de hoofdrol, zoals je meisjes nog nooit in sprookjes bent tegen gekomen. Wat heb ik genoten van deze sprookjes van Annet Schaap! De verhalen lazen lekker weg, maar lieten je wel nadenken. Er zat een vleugje duisternis in elk van de verhalen en ze hadden eindes die de meisjes / vrouwen in de sprookjes verdienen! Hier lees je mijn hele recensie!

5. Het donker van Emma Haughton

Antarctica, vier maanden complete duisternis en een loslopende moordenaar. Dat is de essentie van Het donker* van Emma Haughton. Een spannende thriller met een horror randje. Als lezer voel je de isolatie, angst en wantrouwen naar elk personage dat in de groep op Antarctica rondloopt. Ik heb er enorm van genoten! Mijn hele recensie van Het donker lees je hier.

6. Zoals het leven komt van Michelle Visser

Anna en Herman hebben een kruidenierszaak in Enschede, ten tijde van de oorlog. In Zoals het leven komt* leef je mee met het kruideniersechtpaar als verschrikking op verschrikking hun pad kruist. Een wondermooi verhaal over oorlog, familie en het maken van levensbepalende keuzes. Mijn hele recensie van Zoals het leven komt lees je hier!

7. Soon van Lois Murphy

De enige echte Halloween read die ik las deze oktober. Het maakte gelukkig een hoop goed! Soon is een sluimerend horrorverhaal, waarbij de spanning vooral op de achtergrond aanwezig is en slechts af en toe zijn kop laat zien. Ik vond het een geweldig boek om te lezen tijdens spooky season. Je leest mijn hele recensie hier!

Welke boeken las jij deze oktober? Nog enge boeken gelezen?


*Sommige boeken heb ik als recensie-exemplaar gekregen. Dit heeft geen enkele invloed op mijn mening over het boek!

2 gedachten over “De 7 boeken die ik in oktober 2021 heb gelezen

  1. ‘Zoals het leven komt’ trekt me wel!
    Binnenkort ga ik ‘The haunting of hill house’ van Shirley Jackson lezen, lekker eng, ik heb er zo’n zin in. Zo’n spookverhaal ligt me meer dan een detective.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s