Onder water, Marja West

Cover van Onder water van Marja West met een achtergrond van kolkende golven

Titel: Onder water
Serie: Veilige haven #1
Auteur(s): Marja West
Uitgeverij: Kobo Originals
Aantal pagina’s: 286
Gelezen als: E-book
Genre: Thriller

*Recensie-exemplaar gekregen van Kobo Originals

Waardering: 4.5 uit 5.

Onder water samenvatting

Sam en Sofia, twee Nederlandse zussen, komen er na de dood van hun moeder achter dat ze een halfbroer op Sicilië hebben, Vico. Vico maakt deel uit van een grote Italiaanse familie, beter bekend als de Cosa Nostra. Hij heeft nog een grote schuld openstaan bij zijn neven en moet deze zo snel mogelijk aflossen, wil hij niet eindigen in de Ionische Zee. Vico vertrekt naar Nederland, wanneer hij hoort over de dood van zijn moeder. Naast een nieuwe Italiaanse halfbroer krijgen Sam en Sofia met meer te maken dan enkel een nieuw familielid. Kunnen ze Vico vertrouwen? En is familie nog steeds zo belangrijk voor Vico, als ze besluiten niet meer mee te doen met zijn plannetjes?


Ebook Onder water van Marja West op Kobo e-reader met een cappuccino en herfst decoraties ernaast op een houten achtergrond.

Onder water recensie

Waar ik normaal niet per se van maffiathrillers houd, wist iets in de samenvatting van Onder water me te intrigeren. Ik was benieuwd naar het verhaal van een normale familie die in een criminele wereld wordt gezogen en zo drastische aanpassingen moeten maken in hun leven. Denk ‘Breaking Bad’: een vergelijkbare groei van de karakters hoopte ik terug te zien in Onder water. En het kwam redelijk dichtbij!

Geweldig uitgewerkte personages

Natuurlijk is Onder water pas het eerste deel in een thrillerserie en loopt het verhaal nog (lang) niet ten einde, ik vond toch dat de hoofdpersonages een flinke groei doormaakten. Vooral Sam en Sofia. Hun normale leven wordt verstoord en ze komen in een stroming terecht waar ze niet tegenin kunnen zwemmen. Als lezer voel je hoe ze bijna niet anders kunnen dan meegaan met Vico’s plan. Zelfs wanneer dit dodelijke gevolgen heeft, moeten Sam en Sofia hun hoofd boven water houden. Ook al leidt dat tot keuzes die ze niet zouden hebben gemaakt voor Vico’s entree in hun leven.

Spannende cliffhanger

Tegen het einde aan lijken de problemen allemaal opgelost te zijn, maar niks is minder waar. Marja West geeft het verhaal nog een laatste draai, waardoor de toekomst van Sam er in een keer weer stukken minder rooskleurig uitziet. Het verhaal eindigt dan ook met een cliffhanger van heb ik jou daar. Ik ben super benieuwd naar hoe dit verder zal verlopen en hoe het Sofia, Sam en Vico (en alle anderen!) zal vergaan.

Een gedachte over “Onder water, Marja West

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s