6 Halloween must reads

Achtergrond met een Halloween pompoen, daarvoor een stuk tape met daarop de tekst 'Must reads: Halloween boeken'

Oktober staat natuurlijk in het teken van Halloween en enge verhalen. Nu lees ik het liefst het hele jaar door spannende boeken, dus ik heb genoeg aanraders. Aangezien de meeste Halloween recommendations bestaan uit dezelfde boeken, probeer ik daar vanaf te wijken en een tip te geven voor elke lezer. Lees snel verder om te zien welke boeken ik deze Halloween aanraadt!


1. Dark Ink van Gary Kemble

Een typisch horror verhaal vol mysterie en gore en daardoor een echte Halloween must read. Journalist Harry Hendrick krijgt de opdracht om mysterieuze zelfmoorden te onderzoeken. Al gauw komt Harry Hendrick uit bij Mistress Hel en raakt hij zelf verstrikt in het net van waanzin en obsessie, gespreid door Mistress Hel.

Lees hier mijn hele recensie van Dark Ink!

2. The Experiment van John Urling Clark en Robin Beresford Evans

Een dun boekje om in één dag uit te lezen op 31 oktober! Het gaat over een geleerde met een Nazi verleden. Hij heeft een monster gecreëerd dat al gauw een rustig Engels dorpje terroriseert. Het duurde zo’n 20 pagina’s voor ikzelf echt in het verhaal zat, maar daarna kon ik hem niet meer wegleggen en las ik tot lang na mijn bedtijd.

3. Verdwaald van Winchester McFly

Verdwaald is het tweede deel in een Nederlandse thriller / horrorserie. In dit vervolg op Nachtmerrie worden David Detta en zijn partner Tess de Winter gevraagd om een eeuwenoude mythe te onderzoeken: de Vlinderman. De Detta Dossiers zijn heerlijke binge-worthy boeken die je het liefst achter elkaar wilt verslinden.

Lees hier mijn recensie van Verdwaald!


Halloween tafereel met herfstbladeren, een mistige omgeving en een brandende lantaarn

4. Dark Celebrations van Calvin Demmer

Een collectie verhalen die zich allemaal afspelen rond een feestdag of -gelegenheid. Na het lezen van deze verhalen kijk je nooit meer hetzelfde naar de jaarlijkse festiviteiten … Dark Celebrations bevat een aantal heel sterke verhalen waarin Demmer de horror ‘clichés’ een eigen draai weet te geven.

Lees hier mijn (Engelse) recensie van Dark Celebrations!

5. Het donker van Emma Haughton

Een thriller voor diegenen die niet van horror houden, maar wel van griezelen. Aangezien het grootste deel van dit verhaal zich afspeelt in het pikkedonker, vond ik het wel een geschikt boek voor Halloween. De hoofdpersonages bevinden zich op Antarctica, in het donker, met een moordenaar in hun midden.

Lees hier mijn hele recensie van Het donker.

6. Echo van Thomas Olde Heuvelt

Voor wie meer van dikke pillen houdt, is Echo een aanrader om te lezen in de week van Halloween. Het is een horrorverhaal van onze eigen Nederlandse horrorschrijver en ik heb er heel erg van genoten. Wees gewaarschuwd: het eerste hoofdstuk zal je geheid slapeloze nachten bezorgen!

Lees hier mijn hele (Engelse) recensie van Echo.

Heb jij nog boekentips voor Halloween?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s