Dark Ink, Gary Kemble

Kopie van dark ink met daarop een schedel waarover zwarte inkt druipt. De verticale lijnen in de R en I van de titel zijn druppels inkt die vervolgens verder over de schedel druipen.

Titel: Dark Ink
Serie: Harry Hendrick #3
Auteur(s): Gary Kemble
Aantal pagina’s: 320
Gelezen als: Papieren boek
Genre: Horror

Waardering: 3.5 uit 5.

Dark Ink Gary Kemble samenvatting

Journalist Harry Hendrick krijgt de opdracht om mysterieuze zelfmoorden te onderzoeken. Deze zelfmoorden worden gepleegd in de naam van de ‘Goddess’ en de slachtoffers hebben stuk voor stuk vreemde wonden op hun rug. Al gauw komt Harry Hendrick uit bij Mistress Hel en raakt hij zelf verstrikt in het net van waanzin en obsessie, gespreid door Mistress Hel. Wie, of beter gezegd, wat zit er achter deze vrouw en de zelfmoorden. En hoe ver zal Harry gaan voor het te laat is?


exemplaar van dark ink in mijn leeshoek op een gele schommelstoel met rood-geel kussen. Ernaast staat een houten tafeltje met lade en andere boeken en een kopje koffie.

Dark Ink Gary Kemble recensie

Het verhaal opent met een krachtig geschreven hoofdstuk waarin een van de zelfmoordenaars stukken spiegel bij elkaar zoekt en deze begint op te eten. Ik zal niet alles verklappen, want ik denk dat ik het eerste hoofdstuk het krachtigste van heel Dark Ink vond. Nu klinkt dit veel negatiever dan mijn werkelijke leeservaring was, maar het was een sterk begin van een oké boek. Het gaf me hoop dat de rest van het verhaal net zo zou zijn.

Geen ‘sparkle’

Helaas liet de rest van Dark Ink me met een ‘meh’ gevoel achter. Het miste voor mij net die ene ‘sparkle’ waardoor het een geweldig horrorverhaal zou zijn. Op zijn tijd was het zeker griezelig, maar niet griezelig genoeg om me rillingen te geven. Na het eerste sterke hoofdstuk duurde het bovendien redelijk lang voor ik weer echt opnieuw in het verhaal zat. Zelfs toen dit weer het geval was, merkte ik dat de rest van Dark Ink me gewoonweg niet ‘greep’. Wat ik wel had verwacht, of eigenijk gehoopt, nadat het eerste hoofdstuk dat wel voor elkaar had gekregen.

Toch genoten

Desalniettemin was het een prima horrorverhaal. Het zorgde voor genoeg spannende momenten en is zeker een vermakelijk boek voor Halloween. Het einde was een spektakel dat ik totaal niet aan zag komen. Na het lezen van Dark Ink ben ik stiekem toch benieuwd geworden naar het eerste deel van de serie Strange Ink. Er zaten in Dark Ink hier en daar referenties naar een eerder verhaal, waardoor ik in de war en uit het verhaal raakte. De samenvatting van het eerste verhaal klinkt echter super interessant en ik hoop de personages dan ook wat beter te leren kennen.

Benieuwd geworden? Bestel jouw exemplaar van Dark Ink van Gary Kemble bij de lokale boekhandel via Libris!


*Deze post bevat affiliatie links.

Een gedachte over “Dark Ink, Gary Kemble

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s