Bretagne serie, Sophie Tal Men

e-book omslag ogen zo grijs als regen Sophie tal men

Titel: Ogen zo grijs als regen, Als zand tussen mijn vingers & In het zicht van de haven
Serie: Bretagne #1, #2 & #3
Auteur(s): Sophie Tal Men
Aantal pagina’s: 194 + 225 + 209 (628)
Gelezen als: Ebook
Genre: Romantiek

*Recensie-exemplaar gekregen van Kobo Originals

Waardering: 3.5 uit 5.

‘Bretagne’ serie Sophie Tal Men samenvatting

Spoiler alert: Hieronder vind je de samenvattingen van alle drie de boeken in de ‘Bretagne’ serie. Als je de serie zelf nog wil gaan lezen, adviseer ik je alleen de samenvatting van Ogen zo grijs als regen te lezen!

Ogen zo grijs als regen

Bretagne meets Grey’s Anatomy!
Marie-Lou, student geneeskunde, krijgt van de ene dag op de andere te horen dat ze voor haar stage naar het ziekenhuis in Brest wordt verplaatst. Het einde van de wereld in haar ogen. In Brest start de vijfentwintigjarige een nieuw leven, ver weg van haar familie en haar geboortestreek Savoie. Het zorgeloze en luchtige karakter van Marie-Lou wordt al snel meedogenloos vermengd met de harde realiteit van het ziekenhuis, de diensten op de spoedeisende hulp en het contact met de zieken. En dan ontmoet ze midden in de nacht opeens de surfer Matthieu. Lukt het Marie-Lou om een plekje voor hem vrij te maken in haar drukke leven?
Een onverbiddelijke liefdesrelatie, een onverbloemd portret van de ziekenhuiswereld, verhalen over vriendschap en veel veerkracht zorgen voor een verrassende en hartverwarmende serie.

Als zand tussen mijn vingers

Het blijkt steeds uitdagender om het werk in het ziekenhuis te combineren met een privéleven. De stages in de psychiatrie en de neurochirurgie, de vele diensten die ze moeten draaien, de afzakkertjes in de Vliegenvanger en de vele studentenfeestjes zorgen ervoor dat de relatie tussen Marie-Lou en Matthieu stormachtig verloopt. Een storm die zijn hoogtepunt bereikt wanneer hun familieleden hun patiënten worden. Zal Matthieu in staat blijken zijn angsten te overwinnen en Marie-Lou in zijn leven toe te laten? En zal Marie-Lou op haar beurt leren om het zand door haar vingers te laten glijden?

In het zicht van de haven

Marie-Lou wordt steeds meer opgeslokt door de drukte in het ziekenhuis. Dagelijks doen nieuwe ontmoetingen, emoties maar ook sterfgevallen, haar groeien als dokter en mens. Elke dag beseft ze weer dat dit meer is dan een stage. Het leven in het ziekenhuis dwingt haar zich bewust te worden van zichzelf en van de wereld om haar heen. Dit is waar het hart van het leven klopt!
In haar persoonlijke leven, zijn de dingen niet minder ingewikkeld… Hoe houdt ze de onstabiele en ongrijpbare Matthieu in haar greep nu hij zijn studie in de wacht zet om zijn vermiste vader te vinden?


Ebook cover ogen zo grijs als regen Sophie tal men

‘Bretagne’ serie Sophie Tal Men recensie

Ondanks dat ik al veel romance in mijn leven gelezen heb, heb ik nog nooit een ‘doktersroman’ gelezen. Ook heb ik de serie Grey’s Anatomy (nog) niet gezien. Desalniettemin trok de samenvatting van Ogen zo grijs als regen me direct aan. Frankrijk, de drukte en emotie van een ziekenhuis en natuurijk de opbloeiende romantiek tussen twee jonge mensen. Wat wil een romancelover nog meer?

Eerste deel was inkomen

Helaas merkte ik al gauw dat het eerste deel naar mijn mening niet heel goed in elkaar zat. Personages kregen soms een bijnaam die ook voor iemand anders kon gelden, waardoor ik even in de war was over wie het nou precies ging. Ook vond ik de romantiek tussen Marie en Matthieu nogal snel opbloeien, terwijl zij dat niet zo ervoeren. Marie-Lou en Matthieu beginnen als vrienden, maar wel vrienden die elkaar op een random moment op de mond zoenen en met elkaar flirten. Dat doe ik niet bij mijn vrienden. Vervolgens wordt er met geen woord meer over gerept. Het voelde allemaal nogal onverwachts en rommelig.

Blij dat ik heb doorgezet

Na het uitlezen van het eerste deel, twijfelde ik dan ook of ik de rest van de serie wel wilde lezen. Achteraf ben ik blij dat ik heb doorgezet. De twee delen die volgden zaten veel beter in elkaar: de personages waren beter uitgewerkt en het verhaal was beter te volgen. Gelukkig heb ik doorgezet, want all in all was het een heerlijke serie om te lezen. Je leert de personages en bij-personages gedurende de drie boeken goed kennen. Je wilt enkel het beste voor ze. Ik vond het heerlijk dat het zoetsappige van de romantiek tussen Marie-Lou en Matthieu werd afgewisseld met de drukte en emotie van de ziekenhuiswereld. Je leert de twee niet alleen in een romantische relatie kennen, maar ook als ze 100% gefocust moeten zijn om een leven te redden.

Heerlijke side-characters

Sophie Tal Men zou zo nog meer andere series kunnen schrijven over de bij-personages in de ‘Bretagne’ serie. Je leert de bijfiguren net genoeg kennen om meer over ze te willen weten. Ik hoop dat Sophie Tal Men personages zoals Farah en Marie een eigen verhaal geeft, want dat is het minste dat ze verdienen. Ook ben ik nog lang niet klaar met Brest. Het kustplaatsje komt dankzij Sophie Tal Men tot leven en ik heb er nog lang niet genoeg van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s