5 thriller boeken must reads

thriller boeken top 5 must reads

In vrijwel elk boekengenre zijn ze terug te vinden: must reads. Dé boeken in een genre die je echt gelezen moet hebben. Soms zie ik lijsten met must reads voorbij komen, waar dan geen één favoriet boek van mij tussen staat. Daarom dacht ik dat het een goed idee zou zijn om mijn eigen lijstjes te maken, met míjn favoriete boeken binnen bepaalde genres. Deze keer: 5 thriller boeken must reads!


1. Het veilige huis van Nicci French

Het veilige huis van Nicci French was één van de eerste boeken die ik van het schrijversduo las. Het liet me met open mond achter. Het bevatte de nodige spanning die er in een thriller hoort te zitten, maar het was in mijn ervaring ook een emotioneel boek. Ik weet niet hoe Nicci French het doet, maar ze weten me elke keer weer te raken met de personages en de verhalen.

Het veilige huis gaat over Samantha Laschen die door de politie wordt ingeschakeld. Ze wordt gevraagd om een tienermeisje dat, na een brute aanslag op haar ouders, met doorgesneden keel wordt gevonden. Het tienermeisje wordt ondergebracht in een safe house. Uiteindelijk blijkt het tienermeisje niet de enige te zijn die geestelijke hulp nodig heeft, maar dreigt Samantha zichzelf ook te verliezen.

Bestel jouw exemplaar van Het veilige huis van Nicci French bij de lokale boekhandel via Libris!


2. Perfecte resten van Helen Fields

Perfecte resten is een thriller waarbij je vanaf het begin al alles over de moordenaar weet. Tegelijkertijd is het verhaal spannend tot aan de allerlaatste bladzijde. Hoe gaan de detectives de eindjes aan elkaar vastknopen om de dader in de kraag te vatten? Perfecte resten van Helen Fields las ik in slechts een paar dagen uit, wat snel is voor mijn doen als het gaat om een boek van 400+ pagina’s!

In de bergen van Schotland wordt een lichaam tot as verbrand. Alles wat overblijft is een reepje stof en enkele tanden. Het is nu aan de rechercheurs Luc Callanach en Ava Turner om de dader op te sporen. Helaas is deze een meester in het wissen van zijn sporen.

Bestel jouw exemplaar van Perfecte resten van Helen Fields bij de lokale boekhandel via Libris!


3. Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge

M.J. Arlidge heeft een thriller serie geschreven die mij sinds lange tijd weer echt in zijn greep hield. Ik vond Iene Miene Mutte een intelligente thriller die me echt tot het einde toe in spanning wist te houden. De misdaad vond ik super origineel en goed uitgewerkt. De Helen Grace serie is dan ook een van de weinige thriller series die ik echt allemaal gelezen wil hebben!

In Iene Miene Mutte worden steeds twee mensen tegelijkertijd ontvoerd, waarmee vervolgens een gruwelijk spelletje wordt gespeeld. De ontvoerden worden gedwongen om te kiezen: doden of vermoord worden. Hoe pak je een psychopaat als diegene zelf niet de moordenaar is?

Bestel jouw exemplaar van Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge bij de lokale boekhandel via Libris!


4. Dertien van Steve Cavanagh

Waar ik normaal niet echt weg ben van juridische thrillers, stond ik versteld van Dertien van Steve Cavanagh. Ondanks dat ik een trage start had, racete ik door de rest van het boek. Het verhaal zat echt geweldig in elkaar en verraste me met de ene plottwist na de andere. Terwijl de hints voor het oprapen lagen, zag ik de sluwe twists niet aankomen!

Alles wijst erop dat Robert Solomon, geliefd filmster, schuldig is aan de moord op zijn vrouw. Toch begint advocaat Eddie Flynn te twijfelen. Wat als de echte dader niet op de beklaagdenbank, maar op een van de stoelen van de jury zit?

Bestel jouw exemplaar van Dertien van Steve Cavanagh bij de lokale boekhandel via Libris!


5. Stalker van Lars Kepler

Als er een ding is waar ik als fervent thrillerlezer nog steeds de rillingen van krijg, dan zijn het wel stalkers. Het openingshoofdstuk van Stalker bracht me meteen goed in de rilmodus waar ik gedurende de rest van het boek niet meer uitkwam. Ondanks dat ik heel erg genoten heb van Stalker, heb ik nog geen andere delen in de Joona Linna serie gelezen. Daar moet snel verandering in komen!

In Stalker krijgt de lezer te maken met een stalker die zijn slachtoffers in hun huis filmt, waarna ze de filmpjes op YouTube plaatsen. Je huis zou een plek moeten zijn waar je je veilig voelt, maar dat is in Stalker niet het geval. Enkele dagen nadat het filmpje online is geplaatst, wordt de gefilmde in hun eigen huis vermoord.

Bestel jouw exemplaar van Stalker van Lars Kepler bij de lokale boekhandel via Libris!


Wat zijn jouw favoriete thrillers die iedereen zou moeten lezen?

Een gedachte over “5 thriller boeken must reads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s